Een blokhut bouwen klinkt dan wel als een erg ingewikkelde opdracht, eigenlijk hoef je er slechts een aantal belangrijke stappen voor te volgen. Wil je echter nog meer halen uit deze doe-het-zelf klus, dan is het belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt.

Een blokhut kan zeker een meerwaarde betekenen voor de look en feel van je tuin of grond. Heel wat mensen kiezen voor zo’n blokhut naast hun woning of op het gazon om de uitstraling van hun eigendom een niveau hoger te tillen. Maar waar moet je nu op letten als je zelf een blokhut wil bouwen? Deze vraag verdient een duidelijk antwoord, en dat is wat het volgende overzicht je kan bieden!

Belangrijk bij de bouw van een blokhut

1. Kwalitatief hout

Een blokhout is eerst en vooral uniek omdat het overwegend uit hout bestaat. Dit materiaal geeft zowel de constructie zelf, als de tuin waar hij gebouwd is, een avontuurlijke, unieke uitstraling. Het is wel van belang om te kiezen voor hout van goede kwaliteit. Op die manier is de blokhut duurzamer, en kan je er ook veel meer van genieten. Ga best voor hout dat uit Scandinavische landen afkomstig is, aangezien deze soorten van nature bestand zijn tegen slijtage, wind en weer.

2. Een duidelijk bouwplan

Ook niet te onderschatten is een goed bouwplan. Geen enkele woning (of zelfs blokhut) kan lang meegaan als de bouw ervan niet volgens een bepaald stappenplan gebeurt. Als je zelf de handen uit de mouwen steekt, dan lijkt dit misschien onbegonnen werk. Heb je echter geduld en besteed je evenveel aandacht aan elke stap, dan krijg je er wel een prachtige blokhut voor in de plaats!

3. Vertrouw professioneel advies

Niettemin kan het bouwen van een blokhut niet vergeleken worden met het maaien van je gazon. Het is een complexe zaak waar normaal gezien heel wat werkmensen en materiaal bij komt kijken. Als je het zelf wil doen, dan is het dan ook een goed idee om eventueel advies te vragen bij een professional zoals blokhutwereld.nl. Deze zal je handige tips geven over materiaal, werkwijzen, aandacht voor details, eventuele afwerking, enzovoort. Op die manier doe je alles zelf, maar kan je toch gebruik maken van de kennis en ervaring van een specialist!