Als je meer plek in je tuin wilt creëren om lekker beschut te zitten of juist om al je tuinspullen netjes op te bergen is een tuinhuisje of schuur een prima idee. Je kunt er dan voor kiezen om hem kant en klaar bij de bouwmarkt te kopen, maar nog veel leuker is het natuurlijk om hem helemaal zelf te maken. Een bijkomend voordeel is dat je jouw nieuwe tuinhuisje of schuur precies zo kunt maken als je zelf wilt. Het enige waar je rekening mee moet houden is natuurlijk dat hij wel in je tuin past.

Je kunt zelf meer dan je denkt

Zelf meubels en bouwwerken voor in de tuin maken wordt steeds populairder en niet zonder reden. Door zelf aan de slag te gaan geniet je namelijk nog meer van het eindproduct. Door je eigen tuinhuisje of schuur van de grond af op te bouwen merk je dat je eigenlijk veel meer kan dat je in eerste instantie voor mogelijk hield. Een gevoel van trots zal zich dan ook van je meester maken, zodra jouw tuin gesierd wordt met een prachtig tuinhuisje of schuurtje dat helemaal af en helemaal van jou is.

Kies het juiste materiaal voor het bouwen van je tuinhuisje of schuur

Een goed tuinhuisje of een goede schuur is er één die tot in de lengte van dagen mee kan en goed bestand is tegen de invloeden van het altijd veranderende weer. Hout is een materiaal dat vaak gebruikt wordt voor de vervaardiging van dit soort kleine bouwwerken. Wel is het zo dat je hout regelmatig moet onderhouden om ervoor te zorgen dat het mooi en stevig blijft. Het is daarom goed om ook uit te kijken naar andere materialen om je tuinhuisje of schuur mee te bouwen. Eén van de mooie alternatieven voor puur hout is bijvoorbeeld Zweeds rabat. Dit zijn planken die gemaakt zijn van een combinatie van houtvezels en polymeren. Kies je voor een variant met houtnerf print? Dan heb je wel de prachtige look van echt hout, maar kun je daarnaast ook genieten van het onderhoudsarme karakter van het oersterke composiet dat Zweeds rabat is. Oriënteer je dus goed op de vele mogelijkheden en koop dan pas alle benodigdheden. Vervolgens kun je aan de slag gaan met de bouw van jouw schitterende eigen tuinhuisje of schuur.