Zoals veel Nederlanders ben je waarschijnlijk trots op het hebben van een aantrekkelijk gazon. Ontdek hoe u uw gazon zo gemakkelijk mogelijk onderhoudt, terwijl u minder pesticiden nodig heeft! Veel mensen gebruiken verzorgingsproducten zoals herbiciden en insecticiden om hun grasvelden te onderhouden. Maar gebruik van bepaalde pesticiden is beperkt en sommige zelfs verboden. Er zijn manieren om een ??gezond gazon te hebben zonder pesticiden te gebruiken. En als je pesticiden moet gebruiken, zijn er manieren om ze veilig te gebruiken.

Toptips voor een gezond gazon

Een groen en gezond gazon is gemakkelijk te bereiken met een beetje werk. Een kleine inspanning zal u later veel moeite besparen, omdat gezonde gazons minder kwetsbaar zijn voor plagen, onkruid, droogte en andere problemen.

Volg deze zeven tips:

Maai hoog – maai het gras tot een hoogte van 6 tot 8 centimeter. Deze hoogte (in plaats van korter maaien) bevordert de groei, voorkomt onkruid en ontmoedigt insectenplagen.
Diep water geven – Water uw gazon diep (maar niet te vaak) om de groei van diepe wortels te bevorderen. Breng ongeveer 2,5 centimeter water aan, alleen wanneer nodig (meestal niet meer dan eenmaal per week). Plaats een klein bakje of blikje op het gazon om te helpen meten hoeveel water is toegediend. Stop met water geven wanneer het blik vol is. Te veel water verhongert de bodem van zuurstof en nodigt ziekte uit.
Voer – Voer uw gazon met compost. Laat grasmaaisel op uw gazon liggen om voedingsstoffen te leveren.
Beluchten – Belucht samengeperste grond, bij voorkeur in de herfst. Hierdoor kan water, lucht en voedingsstoffen gemakkelijker de wortels van de planten bereiken.
Doorzaaid – Zaai nieuw zaad over verdunde gebieden of kies andere bodembedekkers voor lastige plekken.
Vervangen – Vervang gras met straatstenen op plekken waar veel gelopen wordt.
Controle – Controleer uw gazon vaak om plagen en andere problemen vroegtijdig op te sporen.

Nog meer tips kunt u vinden op Graszodengelegd.nl. Zie hier voor prijzen van graszoden.

Er veel bedrijven die gazons onderhouden en ongedierte bestrijden. Sommigen kunnen diensten omvatten die biologisch of als pesticiden vrij. Ontdek welke bedrijven en prijzen uw regio aanbieden en welke resultaten u kunt verwachten. Vermijd onderhoudsprogramma’s voor het gazon die pesticiden gebruiken, zeker als er geen plagen aanwezig zijn.