Er waait een zacht warm briesje door de woontrends van 2018. Zachte kleuren en natuurlijke materialen zijn volop in. Cocoonen, tot rust komen en lekker genieten in een omgeving vol pastelkleuren: het kan je lichaam en geest alleen maar ten goede komen.

Romantiek in combinatie met artisanaal

Kies je voor een romantische maar toch hedendaagse stijl? Kies dan voor een interieur met veel lichte en zonnige kleuren. Ga voor artisanale meubelen en accessoires. Laat de romantische kant in jou los en creëer een zuidelijke zonnige sfeer in huis. Laat je inspireren door een vakantie-gevoel, het diffuse licht van Zuid-Frankrijk en de lokale ambachtelijke producten. Breng vakantie-herinneringen mee en verwerk ze in jouw interieur.

Licht en pasteltinten

Kies voor de grote oppervlaktes in je woning voor wit of op zijn minst heel licht grijs. Ga voor witte vloeren, muren en plafond. Grote meubelstukken zoals hoeksalons, een dressoir of een tv-meubel kies je ook in heel lichte kleuren. Zij weerkaatsen het invallend licht zodat de kamer een frisse atmosfeer uitstraalt. Combineer hiermee accessoires in pasteltinten. Kies voor zacht roze, poederroze, licht taupe en blauwgrijs en combineer ze naar hartelust met elkaar. Ook bloemetjesmotieven mogen er vast en zeker bij.

Artisanaal: back to basics

Als je een zachte Mediterrane sfeer wilt creëren, dan kies je ook voor artisanaal. Laat je inspireren door de ambachtelijke meubelmakers en wevers uit het zuiden. Kies bijvoorbeeld voor houten schalen, terracotta vazen en handgeknoopte vloerkleden. Hoeksalons worden knus aangekleed met schapenwollen dekentjes en veel met de hand gebreide kussens. Gebruik je tv-meubel om je vondsten van tijdens je vakantie te tonen. Geniet na van die bijeengeraapte schelpen van een Zuiders strand. Geef dat leuke beeldje van die unieke beeldhouwer uit de Camargue een mooi plaatsje. Ook op die manier breng jij de zon in je huis.

Stoer mag ook

Vind je deze trend toch wat te soft? Dan mag je gerust een paar stoere accessoires in je kamer plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan die kist van rotan op zolder of dat een sierkussen van grof fluweel. Of breng die robuuste houten melk kruiken gerust in huis en gebruik ze als bijzettafeltje. Het hoort allemaal bij de stoere sfeer die je wilt creëren.