overheaddeur

U wilt de brandbeveiliging van uw bedrijfspand goed regelen. Enerzijds worden er eisen gesteld door uw verzekeraar, anderzijds telt de veiligheid van uw personeel en uw spullen. Eén van de eisen die uw verzekeraar kan stellen is het installeren van een goede sprinklerinstallatie. Deze installatie wordt meestal onder het plafond gemonteerd en zorgt ervoor dat brand geblust of vertraagd kan worden, zodat schade beperkt blijft.

Plafondmontage is een extra uitdaging

Aangezien de meeste standaard overheaddeuren met een railsysteem aan het plafond gemonteerd worden, vereist het vaak wat extra denkwerk om een sprinklerinstallatie te kunnen gebruiken bij de deur. Zowel bij nieuwbouw als bij vervangen van de deur moet er goed over nagedacht worden waar de installatie wordt opgehangen en waar de rails van de deur komen. 

Geopende deur: sprinklers geblokkeerd

Een standaard overheaddeur schuift vaak langs het plafond naar achteren weg. Als hierboven sprinklers gemonteerd zijn, worden deze dus geblokkeerd door de geopende deur. Vaak worden in bouwplannen in zo’n geval extra sprinklers onder de rails vereist. Een extra aanpassing, maar wel een belangrijke, want anders werken uw sprinklers niet optimaal. Als uw heftruck vlam vat onder een geopende deur is het wel zo fijn als deze door sprinklers in de kiem kan worden gesmoord.

Andere oplossingen: deuren zonder plafondmontage

Bouwt u een nieuw pand of staat u voor de keuze voor een nieuwe deur, dan kunt u het zichzelf ook makkelijker maken. Door te kiezen voor een deur zonder plafondrails, komt u niet in de knoop met de sprinklerinstallatie en zijn er geen extra sprinklers nodig onder de rails. Als u kiest voor een vouw- of roldeur, waarbij de panelen zich boven de deuropening oprollen of opvouwen, blijft het plafond vrij voor uw sprinklers. 

Let u bij de keuze voor een rol- of vouwdeur wel op de isolatie. De meeste roldeuren zijn minder goed geïsoleerd dan overheaddeuren. Als isolatie van belang is, kies dan voor een Compact deur van Rolflex. Deze heeft panelen die net zo goed geïsoleerd zijn als standaard overheaddeuren, terwijl de deur door het slimme vouwsysteem alle ruimte geeft aan uw sprinklers. Overigens ook heel handig als u kraanbanen heeft of de volledige hoogte van uw pand wilt benutten. 

De Compact vouwdeur is ruim 25 jaar geleden ontwikkeld door Rolflex . De deuren worden op maat gemaakt in de fabriek in Nederland en wereldwijd ingezet door een brede groep klanten. Meer info op www.rolflex.com.