Is een traplift mogelijk in mijn huis? Een traplift maakt de woning levensloopbestendig, maar wat komt er bij kijken? Is een traplift geschikt voor elke trap?

Naarmate we ouder worden gaan we kijken naar oplossingen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Zelfstandigheid en zelfredzaamheid zijn eigenschappen die men nodig heeft om onafhankelijk te blijven. Voor mensen met een handicap of ouderen die moeilijk te been zijn is een trap een groot obstakel en een veelvoorkomende reden om naar een gelijkvloerse woning te verhuizen.

Een kleine aanpassing maakt een groot verschil

Niemand verhuist graag uit zijn of haar vertrouwde omgeving. Een verhuizing brengt veel stress met zich mee, daarnaast bent u door uw lichamelijke beperking ook nog eens afhankelijk van anderen. Door een traplift te plaatsen in uw huidige woning krijgt u uw bewegingsvrijheid terug en kunt u heerlijk thuis blijven wonen. Een traplift is een veilige manier om de trap op en af te gaan. U neemt plaats op de stoel en bevestigd de veiligheidsriem. De stoel beweegt op gepaste snelheid via een rail naar boven of beneden. U vraagt zich vast af of een traplift ook op uw trap geïnstalleerd kan worden. Ja, op elke trap kan een traplift geplaatst worden, omdat de rail ook in een bocht kan worden geïnstalleerd. Een adviseur zal altijd eerst uw trap komen bekijken en dan pas een offerte opstellen.

Een traplift zo goed als nieuw

Een traplift is een grote uitgave, maar u kunt ook kiezen voor een gebruikte traplift. De kosten liggen bij een gebruikte traplift aanzienlijk lager dan bij nieuwkoop. Het bedrijf dat zich in gebruikte trapliften heeft gespecialiseerd is 123Trapliften. Ze hergebruiken kwaliteitsmerken als Otolift en ThyssenKrupp. Om uw traplift precies op uw trap af te stellen worden ook railonderdelen hergebruikt en op maat gemaakt. Als u twijfelt over de kwaliteit van een hergebruikte traplift dan hoeft u zich nergens zorgen over te maken. De trapliften krijgen een grondige opknapbeurt en voldoen aan dezelfde veiligheidsstandaard als een gloednieuwe traplift. Bedrading, bekleding, accu’s en coating worden grondig gecontroleerd een waar nodig vernieuwd. Bent u nieuwsgierig geworden? Ontdek zelf het grootste aanbod aan trapliften van 123Trapliften.