Elke bouwvakker beseft maar al te goed hoe belangrijk het is om over het juiste gereedschap te beschikken om elk werk tot een goed einde te brengen. Toch is het belangrijk te weten welk gereedschap nu precies een must is als je efficiënter, veiliger en sneller wilt kunnen werken. Het volgende overzicht kan helpen!

De belangrijkste tools voor elke bouwvakker

Bouwwerken behoren tot de meest complexe die er zijn, en dat houdt ook in dat er heel wat verschillende soorten gereedschap, bijvoorbeeld van Bouwbestel.nl, voor nodig zijn. De onderstaande behoren tot de belangrijkste voor bouwvakkers:

1. De zaag

De zaag is waarschijnlijk een van de oudste tools ter wereld, maar dat heeft natuurlijk zijn reden: het is er immers ook een van de meest doeltreffende. Zagen zijn er tegenwoordig in alle mogelijke formaten, types en vormen: van manuele zagen voor houd tot elektrische zagen voor staal, alles kan. Deze behoren dan ook tot de basistools van elke bouwvakker!

2. De hamer

Een ander prachtig voorbeeld van een tool die niet in de werkbak van de bouwvakker mag ontbreken is de hamer. Voor hamers geldt hetzelfde als voor zagen: er zijn manuele hamers, klophamers, elektrische hamers en nog veel meer – allemaal maken ze het efficiënt en veilig uitvoeren van hamerwerken echter eenvoudiger. Afhankelijk van de omvang van de werken zal een andere hamer van toepassing zijn.

3. Een meetlint

Als bouwvakker moet je heel precies en nauwkeurig kunnen werken, en dat kan enkel als je over een meetlint beschikt. Of je nu een huis of een schuur bouwt, afmetingen maken is van groot belang om de constructie veilig én visueel aantrekkelijk te maken. Het roller meetlint behoort nog altijd tot de belangrijkste tools van elke bouwvakker. Ook zijn er natuurlijk heel wat oprolbare modellen verkrijgbaar, die gemakkelijker te gebruiken zijn als je je handen vol hebt en snel afmetingen wil kunnen maken.

4. Pennen en markers

Ook markeerstiften en pennen behoren tot de basistools van elke bouwvakker. Of het nu is om de afstand tussen twee ramen aan te duiden of aan te geven waar de haag in de tuin moet komen – een marker is onmisbaar. Het voordeel van markers voor bouwvakkers is dat ze heel erg duurzaam zijn en eenvoudig in een overall of jeansbroek weggestopt kunnen worden. En dat maakt het nog eenvoudiger om het werk tot een goed einde te brengen, wat dat ook mag zijn!