Hoe goed je ook nagedacht hebt over de inrichting van de woonkamer, op een gegeven moment ben je er gewoon helemaal klaar mee. Je wilt de woonkamer opnieuw aankleden om er zo een heel andere ruimte van te maken. Wellicht omdat je woonkamer ouderwets geworden is, omdat je gewoon iets anders wilt of omdat je kleine kinderen in huis hebt en de inrichting niet meer functioneert. Wat kun je dan het beste doen?

De grote aanpak

Een woonkamer een nieuwe look geven, dat kun je heel groot aanpakken. Je kunt de wanden voorzien van gipsplaten zodat deze makkelijk van een kleurtje te voorzien zijn. Nieuwe ramen in de woonkamer plaatsen is ook erg in de mode. Extra natuurlijke lichtinval is immers goed voor het humeur en maakt een kamer direct een stuk groter. Wil je nog verder gaan? Een andere vloer in de woonkamer doet ook wonderen. Het kan de kamer veel groter maken, een rustigere uitstraling geven of compleet veranderen qua look. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, zeker wanneer je toch eenmaal besluit om het grove werk te doen. Strip je heel de woonkamer, dan kun je pas écht zien wat de mogelijkheden zijn.

De bescheiden aanpak

Wil je wel een andere look voor de woonkamer, maar heb je geen zin of tijd om er een compleet project van te maken? Begin dan eens met het kijken naar de kleinere elementen. Vouwgordijnen op maat kunnen al een enorm verschil maken, net als het verplaatsen van de meubels die je in huis hebt staan. Wil je meer effect hebben, vervang dan twee of drie meubelstukken én richt de kamer compleet opnieuw in. Dit pak je het handigst aan door eerst álle meubelstukken uit de kamer te halen. Op die manier heb je namelijk de vrije hand bij het opnieuw inrichten en dat is wel zo prettig wanneer je echt een andere lookk wilt hebben.

Meer effect door meer ruimtes te doen

Heb je de woonkamer een andere look gegeven? Kijk dan ook eens naar de hal en de keuken. Wanneer je meerdere ruimtes tegelijkertijd of na elkaar aanpakt, versterkt dit namelijk het effect en heb je al snel het idee dat je in een ander huis woont.