Je wil je tuin een make-over geven, maar je weet nog niet precies hoe je dit wil doen. Aan de ene kant wil je graag een grasveld aan laten leggen, maar aan de andere kant neig je ook naar de aanleg van een mooie zithoek. Heb je niet voldoende ruimte voor beide? Dan helpen wij je graag de keuze tussen het grasveld en de zithoek te maken. In dit artikel lees je wat de voordelen en nadelen zijn van een mooi grasveld in de tuin en een comfortabele zithoek in je buitenruimte.

De voordelen en nadelen van een grasveld

Het aanleggen van een mooi grasveld in de tuin heeft diverse voordelen. Het eerste voordeel van een grasveld in de tuin, is het feit dat jouw buitenruimte hierdoor direct veel groener en natuurlijker oogt. Zeker als je tuin niet zo groot is en omringd wordt door steen (bijvoorbeeld een betonnen schutting), kan een grasveld al veel verschil maken. Een ander voordeel van het grasveld, is dat de kids hier heerlijk op kunnen spelen.

Een nadeel van een grasveld in de tuin, is dat het gras onderhouden moet worden. Zeker als het veld wat groter is, kost dit veel tijd en geld. Daarnaast neemt een grasveld veel ruimte in beslag. Is je tuin niet zo groot, dan kan dit zonde zijn.

De voordelen en nadelen van een zithoek

Koop je een zithoek van vdgarde en zet je deze in de tuin, dan profiteer je ook van diverse pluspunten. Het eerste pluspunt van een zithoek in de tuin, is dat je hier lekker met gasten kunt gaan zitten. Geef je een borrel, een barbecue of een feestje, dan heb je echt profijt van de zithoek in de tuin. Daarnaast kan een zithoek het gemakkelijker maken je tuin in te richten. Omdat de zithoek het centrale punt is van de tuin, kun je hier allerlei bomen, planten en bloemen omheen zetten en je tuin optimaal inrichten.

Het enige nadeel van een zithoek, is dat je ook de zithoek moet onderhouden. Zo moet je de stoelen en/of bank regelmatig schoonmaken, zodat de zithoek langer mee gaat.