Als je van plan bent je slaapkamer volledig te verbouwen dan is het vooral belangrijk dat je beseft dat dit geen klus is. Hoewel het natuurlijk leuk is om je slaapkamer in een compleet nieuw jasje te steken komt er ook heel wat bij kijken. Waar je het best op let en wat de mogelijkheden precies zijn lees je hier!

Zorg voor een goede basis

Als de slaapkamer gewoon even een opfrisser nodig heeft dan begin je het best bij de basis. Zo kan je het plafond, de kozijnen en de plinten een nieuw kleurtje geven en ook de vloer en het behang kan je vernieuwen. Kies zorgvuldig de kleuren uit zodat die perfect de sfeer creëeren die je wil bereiken.

Daarbij speelt ook de raambekleding en de matras (waarvan talloze soorten verkrijgbaar zijn bij Matrasaanhuis.nl)een grote rol bij het comfort van je slaapkamer. Op voorhand vastleggen hoeveel geld je precies wilt uitgeven aan de grove verbouwingen is een goede manier om kosten te beperken en er toch veel uit te halen!

Ga voor veel kastruimte!

Als je een grote, lompe, losse kast in je slaapkamer hebt staan dan weet je precies hoe zo’n ding ervoor kan zorgen dat de kamer veel kleiner oogt. Als je echter kiest voor een handige inbouwkast dan bespaar je veel plaats en daarbij ziet de kamer er ook gewoon luxueuzer uit. Online kan je ontelbare soorten inbouwkasten vinden, maar je kan deze natuurlijk ook helemaal zelf bouwen!

Een bad bij het bed

Een andere manier om nog meer uit je verbouwingen te halen is door te kiezen voor een bad bij bed. Het nadeel hierbij is echter wel dat het heel wat tijd, geld en energie kost om zowel de aan- als afvoer van het nodige water te regelen – de slaapkamer is immers niet de eenvoudigste plaats om leidingen en dergelijke aan te leggen. Maar het resultaat is dan wel een unieke slaapkamer met alle comfort die je je kan inbeelden!

Openslaande deuren voor een waar luxegevoel

Tenslotte zijn er nog tal van manieren om de sfeer in de slaapkamer te vernieuwen, bijvoorbeeld door openslaande deuren in te bouwen. Dergelijke deuren bieden toegang tot de tuin of het balkon en verzekeren een luxueus vakantiegevoel als je ’s morgens opstaat!