Gietvloeren zijn in de bedrijfswereld al helemaal ingeburgerd. Sportscholen, bedrijfsvloeren in een fabriek of de vloeren van een parkeergarage zijn we al jarenlang gewend. Maar hoe zit het eigenlijk in de privésfeer? Veel mensen hebben nog nooit zo’n vloer in een interieur gezien. Een gietvloer in je woning, kan een perfecte combinatie vormen met jou woonstijl. Elke stijl van wonen, kan gematcht worden met een strakke gietvloer. Van een modern tot klassiek of industrieel interieur, kan de gietvloer een gevoel van ruimte geven. Een gietvloer in je woonkamer maakt de ruimte optisch groter. Krijgt een gietvloer een topcoating dan kan deze ook gebruikt worden in vochtige ruimtes zoals de badkamer of het toilet.

 

Keus maken voor een gietvloer
Een gietvloer is een warme, aantrekkelijke vloer. Er is altijd een kleur die precies bij je interieur past. Elke denkbare kleur kan worden gerealiseerd. De vloer wordt naadloos gelegd, dus een egaal oppervlak. Voor de woonkamer is het aan te raden om een neutrale kleur te kiezen die bij vele tinten past. Een aantal kleuren kunnen bijvoorbeeld zijn ecrú, grijs of wit. Deze tinten lenen zich uitstekend, om te combineren met een groot aantal woonstijlen. De vloer moet niet als eerste gezien worden wanneer je een living instapt. Als dat het geval is dan heb je voor de juiste kleur gekozen.


Een gietvloer laten leggen
Wanneer je voor een gietvloer in de woonkamer hebt gekozen komt het bedrijf polshoogte nemen wat voor ondervloer je hebt. Op bijna elke vloer kan een gietvloer worden aangebracht. Hout, cement, beton of vloertegels hoeven geen belemmering te zijn om de gietvloer strak in je woonkamer te krijgen. Verder zal er gekeken worden naar de hoogtes van de drempels en of er een vloerverwarming onder moet worden aangelegd. Wanneer een gietvloer wordt aangebracht, zal de huiskamer helemaal leeg moeten zijn en is de te verwachtte droogtijd al snel 24 uur. Allemaal zaken waar dus rekening mee moet worden gehouden.

Voordelen gietvloer

Schoonmaken
Een gietvloer is gemakkelijk schoon te houden. Vetspetters en vuil kunnen snel met een doekje worden verwijderd. Een 2-wekelijkse dweilbeurt houdt de vloer mooi en een schoonmaakbeurt met een waterstofzuiger zorgt ervoor dat de vloer om de paar jaar helemaal door en door schoon wordt.

Warme vloer
Een gietvloer voelt niet koud aan. Is eigenlijk altijd warm. Warm genoeg om kinderen rustig op te laten spelen. Mocht je de vloer toch nog te koud vinden, dan is de aanleg van vloerverwarming altijd een optie.
Nog meer voordelen van een gietvloer zijn:

  • Elastisch en brandvertragend
  • Waterdicht
  • Geluiddempend
  • Voelt zacht aan