Wanneer u op zoek bent naar de juiste en betaalbare hijsogen is de Hijswinkel een echte aanrader. Ze hebben een breed en divers aanbod zodat u bij hen altijd slaagt bij de zoektocht naar hijsogen. Afhankelijk van de hijsklussen die u moet verrichten zijn de hijsogen in verschillende maten en hijscapaciteiten te vinden op de website van de Hijswinkel. Hijsogen worden ook wel oogbouten of oogmoeren genoemd. Een onmisbaar kleinood binnen de industriewereld maar ook voor particulier gebruik. Een oogmoer is namelijk ook zeer handig om zaken aan een plafond te bevestigen zoals een boksbal, een lamp onder de veranda of een plantenhanger. Niet alleen voor hijsogen maar ook voor andere hijs gerelateerde producten zit u bij de Hijswinkel altijd goed.

Hijsogen als tijdelijk hijspunt

Hijsogen worden als hijspunten bevestigd aan te hijsen objecten. Denk hierbij aan platen, hout, containers, beton en constructies. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo kunnen ze draaibaar zijn om de breedte as, de lengteas of juist in meerdere richtingen te draaien. Hijsogen zijn onder te verdelen in oogbouten en oogmoeren. Bij de oogbouten zit het ooggedeelte vast aan het schroefgedeelte. Oogmoeren kunnen vastgedraaid worden op een schroefdraad. Een hijsoog dient als tijdelijk hijspunt. het wordt dus weer verwijderd zodra de last is opgehesen. Ondanks dat ze niet continu worden gebruikt moeten ze natuurlijk wel aan een aantal eisen voldoen. Omdat ze veelal blootgesteld worden aan verschillende weersomstandigheden moeten ze daar goed tegen bestand zijn. Daarom zijn ze vervaardigd uit staal of RVS.

Hijsogen kopen

Ondanks dat hijsogen uit het allerbeste materiaal vervaardigd zijn kunnen ze op den duur toch aan vervanging toe zijn. Omdat ze vele zware lasten dragen slijten ze op een gegeven moment. Ook kunnen ze beschadigd raken. In die gevallen moet u altijd nieuwe hijsogen aanschaffen. Let er ook goed op dat u niet de maximale draagcapaciteit overschrijdt en de juiste afmeting kiest. Bij de Hijswinkel zijn ze verkrijgbaar in de maten M8 tot M100. De letter M staat voor de dikte van de schroef die aan het hijsoog vast zit, of waar deze op gedraaid kan worden. Nog een heel belangrijk punt: laat ze jaarlijks keuren. Ook hierbij biedt de Hijswinkel uitkomst.