tuin opknappen

Heb je door andere dingen aan je hoofd eventjes niet in de tuin kunnen werken, om het op te knappen? Of heb je gewoon totaal geen trek gehad in al dat wieden? Laten we je hier dan precies vertellen hoe je jouw achtertuin beter kunt maken en kunt opknappen.

Gebruik van tuinmeubels

Door het gebruik van nieuwe tuinmeubels is het mogelijk dat je de stijl van jouw achtertuin totaal verandert. Je kan ook kiezen om je eigen meubels een opknapbeurt te geven, dat is namelijk ook nog een meer duurzaam en goedkoper dan alles opnieuw te kopen. Je kunt namelijk door middel van een klein beetje verf, jouw plastic stoel al een heel andere look geven. Het houten meubilair kan ook worden opgeschuurd, waardoor je sommige meubilair stukken een andere vorm kunt geven zoals een tafel. Je kunt het vervolgens ook opnieuw verven voor nog een totaal andere look. Wil je dit allemaal sneller klaar hebben omdat je geen tijd hebt? Koop dan leuke decoraties zoals plantjes en dekentjes voor over de bank heen, kussentjes zijn ook altijd leuk.

Probeer kunstgras eens

Wanneer je echt gras in je tuin hebt moet je dit natuurlijk vaak bijhouden, voor dat je het weet is het gras alweer 20 centimeter lang. Waardoor je tuin er een beetje saai en niet onderhouden uit kan zien, je kunt dit natuurlijk ook tegengaan door tegels te plaatsen maar dit ziet er totaal niet groen uit. Daarom kun je beter kiezen voor een stuk kunstgras, je hoeft het alleen maar te plaatsen en klaar is kees. Het ziet er namelijk altijd gemaaid uit en je hoeft het nooit met water te besproeien en ook geen onkruid meer te wieden.

Plaats een mooie nieuwe schutting

Wanneer je een oude schutting hebt past het totaal niet bij je nieuwe tuin, dus deze moet ook een make over krijgen. Koop daarom om een aantal jaar een nieuwe, of schilder hem opnieuw. Overleg met de buurman of buurvrouw hoe jullie de kosten gaan verdelen want er zit natuurlijk wel een kostenplaatje achter. Jullie kunnen dan ook kiezen voor een heg, deze moet je natuurlijk wel bij snoeien maar deze blijft wel langer mooi, het zorgt op de hete dagen ook voor dat extra beetje verkoeling. Wanneer je een kleine achtertuin hebt, kun je beter een heg plaatsen aangezien door een schutting de tuin nog kleiner kan lijken dan dat hij daadwerkelijk is. Daarnaast ook nog dat een heg veel leuker staat dan een schutting.

Kies leuke decoraties

Als je leuke decoraties hebt gekocht, dan heb je het halve werk al gedaan, zo ziet je tuin er meteen al een stuk leuker en nieuwer uit. Afgezien van dat kan het je tuin ook veel sfeer meegeven. Met behulp van bijvoorbeeld schilderijen of andere beeldjes in je tuin.

Kies dus een makkelijke oplossing wat voor jou het beste is!