beveiliging

Elk jaar verdwijnt er in ons land voor heel veel geld aan goederen uit onder andere magazijnen, kantoorgebouwen of opslagplaatsen. Maar hoe voorkom jij eigenlijk dat jij misschien wel de volgende slachtoffer wordt? Als je aan het denken bent naar oplossingen, denk dan vooral van buiten naar binnen. Door goede inbraakbeveiliging toepassen moet het jou zeker helpen om je bedrijf een veilig gevoel te geven, zoals CCTV installeren. Een paar tips! 

Een paar tips

Het begint natuurlijk met de toegang tot je terrein en je pand. Begin dus eerst met afsluiten van je terrein. Is het hekwerk hoog en stevig? Zijn de sloten sterk en niet makkelijk te forceren? Is de toegang afgesloten met een slagboom of een hoogtebegrenzer? Dit zijn alvast een paar dingen waar je aan kan denken. Probeer ook als het terrein of gebouw leeg is het te verlichten. Laat het dus nooit donker achter! Het beste om te doen is het zorgen voor goede buitenverlichting met een schemersensor of bewegingssensor rond je pand en hang dat op langs alle toegangsdeuren en ramen. 

Als het dan ook verlicht is, kan je ook het beste CCTV installeren, dan sla je twee vliegen in één klap, als er iets gebeurt. En wil je ze helemaal wegjagen, installeer dan ook een alarminstallatie, want met een luid alarm ter plaatse en direct bericht naar de meldkamer, zullen ze vast niet komen. Door al deze inbraakbeveiliging toe te passen moet het ieder geval helpen om dieven te weren. 

Wat is een CCTV installatie?

Voordat je zal starten met CCTV installeren, wil je vast ook weten wat het is. CCTV staat voor Closed-circuite television, dat is een beeldverbinding over een gesloten netwerk. Je kunt deze beelden niet verspreiden, publiekelijk uitzenden of ontvangen, maar je wel zelf bewijs die je weer zou kunnen laten zien. 
CCTV camera’s zijn betaalbaar en makkelijk in het gebruik. Met de bovenstaande tips en het plaatsen van CCTV camera’s moet het haast wel lukken om de dieven te weren, maar voel je je er toch nog niet helemaal zo veilig over, dan kan je altijd eventueel nog meer inbraakbeveiliging toepassen.