energie besparen verbouwing

Doordat klimaatverwarming je steeds meer zorgen baart, heb je besloten dat je de nodige verbeteringen aan je woning wilt doorvoeren om er zeker van te zijn dat deze een stuk minder energie verbruikt. Door middel van simpele ingrepen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, het laten zetten van dubbele ramen en LED lampen te gebruiken voor je verlichting, kun je je energieverbruik aanzienlijk verminderen en op deze manier een bijdrage leveren aan een beter milieu. 

Daarom heb je gedurende de afgelopen maanden goed op een rijtje gezet met wat voor aanpassingen je je woning een stuk energiezuiniger kunt maken. Je wilt bijvoorbeeld je dak goed laten isoleren, omdat je er achter bent gekomen dat 70% van de warmte in huis door gebrekkige isolatie verdwijnt. Hoge stookkosten kunnen een stuk minder worden, als je een goede isolatie weet te regelen. Daarom dat je er daarnaast ook zeker van wilt zijn dat alle ramen in je woning voorzien worden van dubbel glas, om ook op deze manier aanzienlijk te kunnen besparen op de energierekening. 

Isolatie, dubbel glas, led verlichting en vloerverwarming staan op je lijst

En zo heb je natuurlijk nog wel meer dingen op je lijstje staan, maar het is voor het zover is belangrijk om te kijken hoe je de nodige veranderingen in huis kunt financieren. Gelukkig is geld lenen voor verbouwing tegenwoordig bijzonder gemakkelijk. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent, kun je binnen 24 uur een offerte krijgen, voorzien van een kosteloos leenadvies. Voor huiseigenaren geldt bovendien dat hele aantrekkelijke lage rentes worden berekend. Daarnaast is de rente fiscaal aftrekbaar, wat het ook een stuk aantrekkelijker maakt. 

Als bijkomend voordeel wordt bij een lening voor een verbouwing je leenbedrag binnen een aantal dagen op je rekening gestort, zodat je niet lang hoeft te wachten om aan de slag te kunnen gaan. Je kunt daarnaast ook boetevrij aflossen zoveel je wilt, dus mocht je wat extra geld over hebben en dit willen gebruiken om je lening af te lossen, dan kan dat zonder dat je hier een boete over moet betalen. Op deze manier kun je de looptijd korter maken en kun je je lening sneller aflossen dan voorheen gepland. 

Er zijn speciale persoonlijke leningen te verkrijgen voor een verbouwing

Een lening aanvragen voor een verbouwing is vaak een stuk voordelig dan je hypotheek verhogen. Je betaalt namelijk geen notaris-, advies- of taxatiekosten, zoals bij het afsluiten een hypotheek wel het geval is. Ook heb je het geld dat je nodig hebt binnen een paar dagen op je rekening, en hoef je niet zoals bij een hypotheek, vier tot zes weken te wachten alvorens je je geld eindelijk hebt ontvangen. 

De makkelijkste manier om geld te lenen voor een verbouwing is door het afsluiten van een persoonlijke lening. Hierbij leen je eenmalig een bedrag tegen een vooraf bepaalde vaste rente en je betaalt het totaal verschuldigde bedrag af binnen een vastgesteld aantal termijnen. Zolang je het geld besteedt aan woningverbetering is de rente daarnaast fiscaal aftrekbaar. Doordat je boetevrij extra kunt aflossen kun je daarnaast de looptijd verkorten en je verbouwingslening nog iets sneller aflossen. 

Een doorlopend krediet voor een verbouwing behoort ook tot de mogelijkheden

Als je van te voren niet goed weet wat een op handen zijnde verbouwing gaat kosten, is het misschien makkelijker om te kiezen voor een doorlopend krediet voor verbouwing. Hierbij spreek je een kredietlimiet af en je kunt tot aan dat bedrag onbeperkt geld opnemen. Mocht je minder nodig hebben dan wat je had voorzien, dan betaal je vanzelfsprekend alleen maar rente over het opgenomen bedrag. Het maandtermijn staat vast, maar vanwege een variabele rente, is de looptijd onzeker. Een nadeel van een doorlopend krediet is dat de rente hierop nooit fiscaal aftrekbaar is.