Een nieuwe auto gaat gemiddeld twintig jaar mee, maar dat geldt helaas niet voor alle onderdelen van die auto. Soms moet je je distributieriem, remblok of ruitenwissers vervangen. Ook is het belangrijk om op tijd je auto tapijt te vervangen. In de tijd dat je jouw auto hebt, krijgt het interieur van je auto namelijk een hoop te verduren. Je eet vast wel eens in je auto en daarbij is het bijna onmogelijk om af en toe morsen te voorkomen. Misschien stap jij regelmatig met modderige schoenen je auto in. Je automatten bieden bescherming tegen allerlei vormen van viezigheid, maar worden daardoor vuil en gaan uiteindelijk slijten. Voor je het weet heb je alweer een nieuwe automattenset nodig. In dit artikel vertellen we hoe je weet dat het tijd is om je automatten te vervangen.

automatten

Waarom is het belangrijk om je automatten op tijd te vervangen?

Als je je automatten niet op tijd vervangt, veroorzaken ze veel ongemakken:

  • Automatten gaan na enige tijd slijten, waardoor ze je interieur minder goed beschermen. Daardoor wordt het binnenwerk van je auto sneller vies;
  • Als automatten versleten zijn, bieden ze minder bescherming aan de bodem van je auto. Die gaat uiteindelijk roesten, waardoor je auto minder lang meegaat;
  • Verouderde automatten komen los van de vloer en gaan schuiven. Hierdoor eindigen ze tussen je pedalen en de vloer en wordt plotseling remmen moeilijk of onmogelijk.

Hoe weet je dat je nieuwe automatten nodig hebt?

Of het al tijd is om je automatten te vervangen, controleer je als je het interieur van je auto gaat reinigen. Tijdens het stofzuigen maak je je automatten los zodat je de viezigheid die in de auto achterblijft kunt opzuigen en je matten kunt uitkloppen. Dat is het perfecte moment om ze meteen goed te bekijken! Zien je automatten er versleten uit of zijn ze zo vies dat je ze met geen mogelijkheid nog schoon krijgt? Dan heb je nieuwe automatten nodig. Het is in dat geval goed om automatten op maat te laten maken. Zulke vloermatten passen precies bij jouw auto-interieur en raken niet zomaar los.

Bestel automatten op maat

Als je jouw automatten online wilt bestellen, kun je dit doen bij Mijnautomatten.nl. Deze webwinkel maakt automatten op maat naar jouw specificaties. Je hoeft er niet veel voor te doen: vul je kenteken of het merk en model van je auto in en kies daarna de materialen en kleuren voor jouw nieuwe automatten. Binnen vijf tot acht werkdagen heb jij nieuwe automatten in huis en kun je weer veilig en schoon de weg op. Bestel daarom je automatten bij Mijnautomatten.nl.