Als het gaat om het kiezen van de perfecte vloer voor jouw huis, zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden. Het kan moeilijk zijn om te beslissen welk type vloer het beste bij jouw behoeften en stijl past. PVC vloeren zijn een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en betaalbaarheid, maar hoe weet ook jij welk type PVC vloer voor jouw situatie geschikt is wanneer de keuzemogelijkheid zo groot is? Je leest het in dit artikel!

Voordelen van PVC vloeren

PVC vloeren zijn een uitstekende keuze voor veel huiseigenaren die hun huis een duurzame en stijlvolle bijdrage willen geven. PVC vloeren zijn vaak visueel aantrekkelijk, waterdicht en krasbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezochte ruimtes zoals keukens, badkamers en ook bijkeukens. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen, zodat ze bij elke stijl of inrichting passen. Wil jij bijvoorbeeld een PVC vloer in een visgraat patroon, walvisgraat patroon, in een Hongaarse punt of met rechte stroken? Het is er allemaal!

Soorten PVC vloeren

Bedenk allereerst welk type PVC vloer het meest geschikt is voor jouw behoeften. PVC vloeren zijn immers verkrijgbaar in een click PVC variant en een plak PVC variant. Afhankelijk van waar je de vloer gaat installeren (bijv. badkamer of keuken), zijn er verschillende soorten PVC vloeren die geschikter zijn voor bepaalde omgevingen dan andere. Elke soort PVC vloer heeft zo zijn of haar voordelen. Hou hier dus vooral goed rekening mee bij het maken van je keuze. Plak PVC vloeren zijn over het algemeen net iets beter bestand tegen water dan Click PVC vloeren. Click PVC vloeren zijn daarentegen vaak weer gemakkelijker te leggen. Maak hierin dus een afweging welke aspecten voor jou het zwaarst wegen.

De juiste vloer kiezen

Er zijn bij het maken van de juiste keuze in het type vloer dus verschillende aspecten om rekening mee te houden. Uiteraard moet de vloer voldoen aan enkele visuele eisen en moet deze passen binnen het plaatje dat jij in je hoofd hebt en passen binnen de gewenste woonstijl. Daarnaast zijn er praktische aspecten om rekening mee te houden zoals krasbestendigheid en waterbestendigheid.

Koop bij een speciaalzaak

Advies is om PVC vloeren altijd te kopen bij een vloerenzaak die hierin gespecialiseerd is. Dit kan offline, maar ook online. Een winkel zoals bijvoorbeeld die van Solza.nl is er precies zo een. Kennis van zaken in huis, vrijblijvende advies mogelijkheden, het bestellen van proefmonsters en scherpe prijzen. Ideaal!