De grote droom van zo goed als elke vrouw die toch wel een beetje bezig is met mode of graag veel ruimte heeft? De bekende inloopkasten. Een inloopkast is echter veel meer dan enkel en alleen maar een leuke toevoeging aan een huis. Inloopkasten bieden voor elke vrouw heel wat voordelen en zijn dan ook niet toevallig één van de opkomende trends. 

Wat is het nou exact?

Een exacte definitie weergeven van de inloopkast is een behoorlijke uitdaging. Die is er namelijk niet echt. Om die reden maak je eigenlijk best gebruik van de volgende maatstaf: een kast of kamer waar je naar binnen kunt lopen en gebruikt wordt voor kleren is een inloopkast. Ze komen in talloze maten en vormen en hebben elk een eigen uniek uitzicht. 

Lekker veel ruimte voor die kleren

Het is een frustratie die echt iedere vrouw wel kent: de kleerkast is te klein. En hoe kan je er nu in slagen om al jouw kleren en nieuwe aankopen op een goede manier te organiseren als deze te klein is? Zelfs wanneer de kleerkast niet te klein is stelt deze je toch voor problemen. Echt overzichtelijk kan je het immers allemaal niet noemen. Inloopkasten daarentegen zijn een pak groter dan de traditionele kast. Dat betekent niet alleen meer ruimte voor de kleren, maar ook een pak meer overzicht. 

Overzichtelijk

Over dat overzicht gesproken: is dat niet net de taak van een goede kast? Jouw kleren opbergen op een manier waar je er snel aan kunt geraken als het nodig is? Ook hier heeft een inloopkast een enorm voordeel tegenover de traditionele kast. Je kunt tal van aanpassingen doorvoeren aan het interieur om dat overzicht nog meer uit de verf te laten komen! Wat voor aanpassingen dan? Bijvoorbeeld: 

– Extra planken
– Extra lades
– Spiegels
– En ga zo nog maar even door…

Jouw nieuwe dressing room

Een echte dressing room in huis: het is iets waar de meeste mensen toch gewoon geen plek voor hebben. Inloopkasten zijn echter het ideale alternatief voor een dressing room. Je hebt alle ruimte die nodig is om je aan te kleden, al jouw kleren in één handige locatie voor je liggen en je past ze volledig aan zoals je wenst. Een leuke bank in jouw inloopkast zetten, een hoge spiegel en je hoeft je nooit meer zorgen te maken over het aankleden. 

Het maakt jouw huis meer waard

Niet alle voordelen van inloopkasten hebben zuiver te maken met de korte termijn. Ook op lange termijn zijn er immers wel enkele voordelen aan. Zo voegt een goede inloopkast behoorlijk wat waarde toe aan een huis. De prijs van jouw woonst met een inloopkast is een tikje meer dan zonder inloopkast. Dat hoeft ook niet echt te verbazen: tal van mensen zijn helemaal gek op zo’n exemplaar in huis. Dat betekent ook dat ze zonder al te veel problemen net wat dieper in de buidel tasten.