balken

Komend voorjaar wil je hoe dan ook in de tuin aan de slag. Toen jullie afgelopen zomer vanwege de toenemende corona besmettingen in het buitenland jullie jaarlijkse kampeervakantie moesten annuleren, werden jullie ertoe gedwongen om een groot deel van de zomermaanden thuis door te brengen met zo min mogelijk sociale contacten. Je besefte toen echt pas echt goed wat er allemaal miste in de tuin om de warme zomerdagen zo comfortabel mogelijk door te brengen, vandaar dat je druk aan het nadenken bent over hoe je straks na de winter zo effectief mogelijk aan de slag kunt gaan. 

Je hebt namelijk zoveel ruimte die niet op een goede manier benut wordt, dat je er stiekem versteld van staat dat je dit nooit eerder is opgevallen. Daarom dat je druk bezig bent om een plan te maken om straks je tuin van een complete make over te voorzien. Mocht het namelijk opnieuw gebeuren dat je de zomer noodgedwongen thuis zult moeten doorbrengen, dan ben je er in ieder geval zeker van dat dit op een meer comfortabele manier zal gebeuren.

Je tuin gaat grondig gerenoveerd worden en krijgt een complete make over

Het is bijna vanzelfsprekend dat je een gedeelte van de tuin straks gaat omtoveren in moestuin. Met zoveel tijd in en om je huis is het een kleine moeite om er straks zeker van te zijn dat je bijvoorbeeld in het voorjaar je eigen aardbeien kunt plukken. Ook een frisse zomerse salade uit eigen tuin doet je nu al watertanden. Met een paar kroppen sla, wat verse radijsjes en zelf verbouwde kruiden kun je straks trots vrienden uitnodigen om een lekkere maaltijd  bij jouw thuis te nuttigen. 

Maar natuurlijk is ook de plek waar je wilt gaan eten straks aan verandering onderhevig. Het kleine terrasje met die paar tuinstoelen en die verweerde tafel waar je afgelopen zomer hebt vertoefd is aan vernieuwing toe. Daarom wil je achter in de tuin ook een comfortabele zithoek met overkapping gaan maken. Een klein pleintje met een houten pergola en een beschuttingswand die de wind moet tegenhouden. Daaronder een comfortabele loungeset en een vuurkorf om het af te maken. Op deze manier kun je straks extra lang genieten van die fijne zomeravonden. 

Zelf kun je gemakkelijk een constructie ontwerpen gemaakt met houten balken

Gelukkig ben je behoorlijk handig als het aankomt op het in elkaar zetten van zelf ontworpen structuren en beschik je over het nodige gereedschap om best wat aan te kunnen. Het lijkt er in ieder geval op dat je met balken behoorlijk wat in elkaar kunt zetten. Zo kun je de pergola met achterwand vrijwel geheel met vurenhouten balken in elkaar zetten om zo een degelijke structuur te plaatsen die nog best wat jaren mee kan gaan. En dat is natuurlijk ook de bedoeling!

In Nederland worden veelal vurenhouten balken gebruikt voor de constructie van schuren, tuinhuisjes en pergola’s. Ook in de bouw wordt vurenhout daarnaast veelvuldig gebruikt vanwege zijn duurzaamheid en het gebruiksgemak. Het is daarnaast heel eenvoudig om je balken online, op maat gezaagd, ruw of geschaafd en onbehandeld of geïmpregneerd te bestellen. Zodoende dat het straks als je je bouwtekeningen, voorzien van de juiste afmetingen van iedere balk, geen enkel probleem zal zijn om precies de juiste maten te regelen, die vervolgens thuis bij je worden afgeleverd. Op deze manier verzeker je jezelf ervan dat je in het voorjaar genoeg te doen hebt om een perfecte zomer te garanderen!