Als je op zoek bent naar een simpele manier om geld op je energie te besparen elke maand, dan is LED TL verlichting een zeer goed idee. Je wist waarschijnlijk al dat standaard TL buizen echte energievreters zijn – maar gelukkig kun je door de opkomst van nieuwe technieken hen nu ook vervangen voor LED. Eerder werden LED lampen niet gebruikt voor TL verlichting omdat dit nog te duur was – maar nu is dat veranderd.

Wat is LED TL verlichting?

LED TL verlichting is eigenlijk zeer simpel. Het ziet eruit als een standaard TL buis. Alleen komt al het licht af van LED lampen. Dit geeft uiteraard veel voordelen. Aangezien TL buizen (de reguliere) zeer ineffectief omgaan met stroom. Daarnaast kost het veel energie om ze aan te zetten. Dus zeker wanneer je een TL buis in een kamer hebt die een tijdje ongebruikt gaat kan het ontzettend lonen om een LED TL verlichting daar te installeren.

Voordelen van LED TL verlichting

Zoals je hiervoor al had gelezen zijn er een aantal voordelen van LED TL verlichting ten opzichte van standaard. Om te beginnen zal het minder stroom kosten. LED is namelijk een zeer effectieve vorm van licht. Waar traditionele verlichting vaak maar 10% van de energie omzet in licht (de rest naar warmte), is dit bij LED al gauw 90%.

Daarnaast is LED ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dus je kunt elke sfeer die je maar wilt creëren in de kamer. Ook hoef je je geen zorgen te maken of je de lamp nu wel of niet uit hoeft te doen wanneer je even 2 tellen de kamer verlaat. LED is erg energiezuinig tijdens het opstarten dus je kunt hem gerust uitzetten.

Wil je LED TL verlichting kopen? Of wil je graag meer informatie over wat deze verlichting jou precies qua voordelen te bieden heeft? Ga dan even naar LetsLed.nl voor alles wat je nodig hebt rondom LED TL verlichting!