Het bouwen van een nieuw kantoorpand is een veel voorkomende bezigheid in de bouwsector. Als bedrijf is het altijd handig om extra kantoorruimtes te hebben, zeker als de onderneming uitbreidt en er meer personeel aangenomen wordt. De bouw van een nieuw kantoorpand is echter geen eenvoudige zaak: er komen heel wat maatregelen bij kijken.

Eén daarvan is het controleren van de veiligheidscriteria van de aanbouw. Bij het bouwen van een nieuw pand met kantoren moet men zich aan bepaalde regels en richtlijnen houden, teneinde wettelijk te werk te gaan. Welke regels moeten zoal gerespecteerd worden?

Belangrijke veiligheidsregels bij een kantoorpand

1. Ergonomie is alles

Kantoorpanden zijn een essentieel onderdeel van elk bedrijf. Het is dan ook belangrijk dat ze niet alleen bijdragen tot de productiviteit van werknemers, maar ook de gezondheid van het personeel bevorderen. Dat is waarom kantoren moeten beantwoorden aan bepaalde ergonomische criteria bij het inrichten van de ruimte. Bureaustoelen en computers die ergonomisch zijn, zijn daarom een must!

2. Goede ventilatie is ook belangrijk

De veiligheid en gezondheid van de werknemer worden ook grotendeels bepaald door de mate van verluchting in de ruimte. Een goed ventilatiesysteem is een must-have in elk modern kantoorpand en moet bij de bouw van het pand centraal staan. Enkel op die manier zullen zowel de productiviteit als de gezondheid van het personeel optimaal zijnè

3. Veilig van boven naar beneden

Ten slotte is het van essentieel belang dat de kantoorpanden, als er sprake is van meerdere verdiepingen, over veilige trappen en/of liften beschikken. Trappen moeten bijvoorbeeld altijd een leuning hebben, er mogen zich geen vaste obstakels op bevinden en er moet ruimte genoeg zijn om gemakkelijk te kunnen passeren. Liften moeten dan weer voldoen aan de regels van brandveiligheid. Ten slotte moet het pand ook beschikken over extra veiligheidsmaatregel zoals kooiladders. Een kooiladder bij Kooiladderspecialist.nl is daarom een goede investering!

Een veilig kantoorpand is goud waard

Veilig werken betekent ook gezonder en efficiënter werken – en dat is een reden te meer voor bedrijven om de veiligheid van kantoorpanden prioriteit te maken. Bovenstaande regels zijn natuurlijk nog maar enkele van de vele criteria waaraan kantoorpanden moeten voldoen, maar ze maken wel meteen duidelijk dat het belang van een veilige en gezondheidsbevorderende werkomgeving niet onderschat mag worden!