Bij het inrichten van je interieur is het naast een leuk uiterlijk ook belangrijk om verlichting functioneel te laten zijn. Zeker tijdens de donkere maanden heeft het een voordeel als de belangrijkste plekken verlicht zijn. Hoe plaats je je verlichting het beste in je interieur?

In de woonkamer

De woonkamer is de plek waar het meeste overdag wordt verbleven. Het is dan ook belangrijk dat de verlichting hier grotendeels klopt en er geen donkere gebieden zijn. Je begint met een centraal punt in het midden van de kamer met een mooie grote lamp (of spots) om zo een groot gebied verlicht te hebben. Je kunt hierbij ook kiezen om de eettafel het centrale punt te zijn als deze in de woonkamer is geplaatst. Zo heb je een gezellige plek waar voldoende licht is. Plaats naast je bank of zitstoel in de hoek een mooie staande vloerlamp om zo een sfeervol licht te geven. Hierdoor kan je makkelijk een boek lezen in rust zonder dat de hele ruimte verlicht moet zijn. Ook kan je enkele kleinere lampjes op bijvoorbeeld batterijen als decoratie plaatsen om een gezellige sfeer te maken. Je kunt ook bepaalde meubels extra op laten vallen door gebruik te maken van LED strips, maar overdrijf niet hiermee.

De keuken

De keuken kan je op diverse manieren verlichten. Hierbij kan je net als in de woonkamer een centrale lamp plaatsen als het een gesloten ruimte is. Heb je een open keuken, dan kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld losse filamentlampen te hangen voor een extra sfeervolle uitstraling. Bij het kookgedeelte kan je extra spots inbouwen om zo met voldoende verlichting te kunnen koken.

Slaapkamer

Verlichting kan je op je slaapkamer op diverse manieren toepassen. Ook hier kan je weer een centraal punt nemen. Plaats daarbij een leuke bureaulamp op je bureau om zo voldoende licht te hebben als je leest of schrijft. Je kunt ook door middel van een wandlamp bepaalde stukken op je muur verlichten om deze extra op te laten vallen. Laat je inspireren voor alle mogelijkheden op Budgetlight.nl.