Niet thuis? Zo houd je inbrekers buiten de deur!

We willen allemaal dat ons huis een soort veilige haven is waar we zonder zorgen kunnen leven en ontspannen. We doen er alles aan om het zo prettig mogelijk te maken: een persoonlijke inrichting, je favoriete spullen en comfortabele plekken waar je kunt ontspannen. Het is dus alles waard om je eigen woning te kunnen beschermen tegen inbrekers. Zo houd je je leefomgeving veilig en voorkom je dat je waardevolle spullen meegenomen worden door iemand anders. Wanneer je niet thuis bent, is het belangrijk om een paar maatregelen te nemen die inbrekers op afstand houden. Sommige maatregelen zorgen ervoor dat ze afgeschrikt worden, terwijl andere voorkomen dat een inbreker toch je huis binnendringt.

Verlichting

Over het algemeen zoeken inbrekers naar woningen waar niemand thuis is. Hier hebben ze alle rust en tijd om te zoeken naar waardevolle spullen. Het is dus belangrijk om de indruk te wekken dat je thuis bent, zelfs wanneer je een avond van huis bent of op vakantie gaat. In de avonduren is licht een van de belangrijkste indicatoren of iemand thuis is of niet. Zorg er dus voor dat er altijd licht aanstaat wanneer je naar buiten gaat. Ben je een hele dag niet thuis? Dan kun je inbrekers toch afschrikken door een timer op je lampen te installeren. Deze timers zijn gemakkelijk zelf aan te sluiten en zorgen ervoor dat je lampen op een vaste tijd aanspringen.

Een goed slot

Sommige inbrekers trekken zich niks aan van lichten en andere afschrikkende elementen. Om deze inbrekers buitenshuis te houden, kun je het beste investeren in een goed slot. Je vindt dit soort sloten op websites zoals Deur-cilindersloten.nl. Hoe weet je of je met een kwalitatief slot te maken hebt? Een slot met meerpuntssluiting is altijd de investering waard. Zo kunnen inbrekers je deur niet openen met een handige truc met een pasje. Oude sloten zijn bovendien kwetsbaar voor breekschade, dus het is waardevol om je oude sloten te vervangen met nieuwe exemplaren. Het installeren van een slot is voor de handige doe-het-zelver geen enkel probleem. Wanneer je werkt met oog voor detail zal je in staat zijn om je nieuwe slot snel te installeren.