Wil je het tuinhek of je muren en plafond binnenshuis een nieuw laagje verf geven? Heb je geen zin om uren te verven met een verfroller? Dan zijn deze taken heel snel en eenvoudig opgeknapt met een verfspuit. Je werkt niet alleen heel doelmatig en snel, maar je brengt ook de verf gelijkmatig aan.

Verfspuit vs roller

Wanneer je gebruik maakt van een verfspuit gaat het schilderen een heel stuk sneller. Vooral bij het verven van grote oppervlakken is dit goed te gewaarworden. Over het algemeen kun je 75% tijd besparen ten opzichte van het schilderen met roller en kwast.
Een ander verschil bij verfspuit vs roller is de structuur van het oppervlak. Bij het verven met een roller of kwast laat je vaak kleine sporen na op een gladde ondergrond, denk aan kwaststrijken, een rolstructuur en de aanzetpunten bij hoeken en randen.
De verfspuit zorgt voor een gelijkmatig verdeelde laag verf en een perfecte dek kracht; meestal is één laag al dekkend. Daarnaast zult je geen last hebben van onzuivere overgangen bij hoeken en randen en zul je ook geen verschil zien in laagdikte.
Let wel op dat het verven met een verfspuit iets meer tijd kost wat betreft het afplakken en bedekken van randen en meubels en het reinigen van het apparaat. Desondanks weegt het beetje extra tijd die je hier mee bezig bent, niet op tegen het voordeel van de tijdwinst en de positieve ervaring met verfspuit.

Mengverhouding verfspuit

Is een verfspuit geschikt voor alle soorten verf? In de meeste gevallen wel; je kunt zowel verf op waterbasis als synthetische basis gebruiken voor de verfspuit.
En hoe zit het met de mengverhouding van de verfspuit? De verf dient altijd verdunt te worden alvorens je er mee aan het werk gaat. Aan de hand van een hoop variabelen, zoals de samenstelling van de verf, het vermogen van de verfspuit, de techniek van de verfspuit en de temperatuur, adviseren de deskundigen om voor elk type verfspuit en elk verfsoort te beginnen met 5% verdunning. Dit percentage kun je opschakelen tot aan 10% indien wenselijk.

ervaring met verfspuit

Huren

Een verfspuit is heel makkelijk online en bij verschillende bouwmarkten te huren.
Waarom huren en niet aanschaffen?
– Meestal heb je maar één of een paar dagen nodig om te verven
– Je verft met professioneel gereedschap
– Geen aanschafkosten en onderhoud
– Altijd deskundig advies beschikbaar