Het is de hoogste tijd voor een ingrijpende verbouwing aan je huis. Je hebt grootse plannen en je weet dat je er veel tijd in gaat steken. Bij elke verbouwing krijg je te maken met bouwafval. Weet je al wat je ermee gaat doen? Je kunt uiteraard zelf je bouwafval in gedeeltes naar de milieustraat rijden en daar in de juiste container gooien. Dit is echter tijdrovend en zeker tijdens een verbouwing wil je je tijd zo economisch mogelijk indelen. Je kunt ook een bouwafvalcontainer huren. In een container bouwafval, verzamel je alle bouwafval snel en zeker, zodat je meteen weer verder kunt met je verbouwingswerkzaamheden. 

Een container bouwafval in verschillende maten

Als je een container bouwafval wilt gaan huren, is het verstandig om een inschatting te maken van de hoeveelheid bouwafval, zodat je de juiste maat bestelt. Voor de meeste standaard verbouwprojecten van een keuken of badkamer is een bouwcontainer van 4m³ wel voldoende. In een aantal gemeenten in Nederland is echter een container van slechts 2m³ of 3m³ toegestaan. Dan is het slim om de afhaalmomenten vast in te plannen, waarschijnlijk heb je dan twee keer een container nodig. Een container huur je altijd voor een vooraf bepaalde periode. Check ook de regelgeving in je gemeente.
Soms moet je namelijk bij de gemeente speciaal een ontheffing aanvragen voor het laten plaatsen van een container bouwafval. De regels verschillen per gemeente. Over het algemeen kun je deze informatie vinden op de gemeentewebsite van je woonplaats.
Een container bouwafval kan doorgaans zonder problemen geplaatst worden zo lang het op je eigen erf gebeurd, denk daarbij aan je eigen oprit of voortuin.
Als je container echter in de openbare ruimte wilt plaatsen, zoals bijvoorbeeld op een parkeervak, dan moet je dit bij de gemeente melden. Dan kun je een ontheffing krijgen. Ook heb je een ontheffing nodig als je deze wilt plaatsen op:

  • een stadserf;
  • een fietspad, rijbaan of bij kruisingen;
  • een calamiteiten route;
  • of nabij een uitweg;
  • of nabij een busbaan;
  • of nabij brandkranen, kabels en leidingen.

Service en advies

Iedereen begrijpt dat een ingrijpende verbouwing niet iets is dat je elke dag doet. Het is daarom verstandig om vooraf een goede inschatting van het werk te maken en eventueel advies te vragen. Aan de hand van je bouwplannen kunnen specialisten bepalen welke maat container bouwafval het best bij je bouwproject past. Zo zal je verbouwing soepeler verlopen.