Een parasol in de tuin!

Het is heerlijk om in de zomer in de tuin te zitten. Of in de lente. Of de herfst. En misschien zelfs in de winter. En dan is het extra genieten onder een parasol te zitten. In de zomer omdat het schaduw biedt, in de meer koudere dagen omdat het de warmte beter vasthoudt. En als er een aantal druppels uit de lucht vallen, wat in Nederland nogal vaak gebeurt, houdt het je droog. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten parasols zodat je in elke tuin kunt genieten van een heerlijk dagje in de tuin.

Stokparasols

Dit zijn de meer traditionele parasols met een paal in het midden en een doorsnede van 200cm tot zelfs 800cm. Het klassieke model heeft een houten paal en een ronde parasol (eigenlijk niet rond, maar zes- of achthoekig). Naast ronde, zijn er ook rechthoekige of vierkante parasols. De vorm, het materiaal en de volant (stof die aan de zijkant naar beneden hangt) bepalen vaak de sfeer die wordt gecreƫerd op het terras. Neem een kijkje op parasol-shop.nl als je nieuwsgierig bent wat voor verschillende stokparasols er zijn.

Zweefparasols

Deze parasol geeft je veel vrijheid op je terras. Of je nu een tafel op je terras wil plaatsen (zonder gat), een bank of een bed, de zweef parasol past erboven. Net als de stokparasols, zijn er drie verschillende vormen: de ronde, vierkante en rechthoekige. Een ander groot voordeel van de zweefparasols is dat deze makkelijk zijn te kantelen en roteren zodat je altijd in de schaduw kunt zitten. Bij dit product is de voet erg belangrijk, omdat deze de parasol staande hout. Op parasol-shop.nl kun je een groot aanbod vinden aan zweefparasols met verschillende formaten, vormen en voeten.

Muurparasol

Deze parasol wordt met een frame aan een muur bevestigd en verticaal ondersteund. Als je een kleine tuin, patio of balkon hebt, is dit een uiterst functionele parasol. Er is namelijk geen voet die ruimte inneemt. Omdat bijna alle frames schanierpunten bevatten, zijn deze producten vaak flexibel en makkelijk in gebruik. Handig dus voor een lange zomerdag in je tuin.

Schaduwhoezen

Dit zijn geen traditionele parasols, maar bieden wel schaduw en ontzettend veel sfeer. Ze zijn te vinden in verschillende soorten formaten, vormen en kleuren om je niet alleen schaduw te bieden, maar ook een esthetische toevoeging.