De term duurzaamheid kom je overal tegen. Niet te lang douchen, bewuster met vlees om gaan, spullen opnieuw gebruiken of een duurzame rugtas heren kopen. Allemaal keuzes waarbij je merkt dat mensen steeds meer milieubewuster leven. Maar hoe zit dat met je interieur? Met deze vijf tips kies je eerlijke materialen, gezonde materialen en creĆ«er je een duurzaam interieur. 

1. Verf

Het is leuk om eens in de zoveel tijd een nieuwe laptop dames of Cowboysbag te kopen of een wandje te verven. Bij de aanschaf van een pot verf moet je letten op de kwaliteit en wat goed is voor het milieu. Laat chemische bewerkte staan. Ze breken nauwelijks af en zijn zeer giftig. Wil je liever behang op de muur in plaats van verf? Kies dan voor FSC gecertificeerd behang. 

2. Keuken

Anno 2020 ga je bij een nieuwe keuken ook meteen voor een duurzame keuken. Duurzame materialen zijn bijvoorbeeld steen, bamboe en hout. Ook corian en composiet zijn materialen die veel worden gekozen. Het geeft een basis keuken net dat beetje extra. En vergeet niet om duurzame apparatuur voor je keuken aan te schaffen zo ben je echt verantwoord bezig. 

3. Slaapkamer

In de slaapkamer valt er heel wat te kiezen op het gebied van duurzaamheid. Wist jij bijvoorbeeld dat voor het telen van katoen veel giftige stoffen worden gebruikt? Het beste is om te gaan voor biologische materialen, die zonder pesticiden worden verbouwd bijvoorbeeld puur linnen. Qua kussens zijn kussens die gemaakt zijn van wol de beste optie voor een duurzaam interieur. 

4. Vloerkleed

In de woonkamer of op de slaapkamer geeft een vloerkleed extra sfeer. Kies een kleed wat gemaakt is van wol of hennep. Het geeft niet alleen comfort en warmte, maar dempt ook meteen geluid. 

5. Led-verlichting

Led-verlichting is een stuk duurzamer dan halogeen of gloeilampen. Led-verlichting gaat een stuk langer mee en verbruikt veel minder energie. Een led-lamp gaat 50.000 branduren mee en een gloeilamp maximaal 1.000 branduren. Dat is nogal een groot verschil. Bovendien is led-verlichting verkrijgbaar in allerlei kleuren en typen. Het geeft je interieur een unieke look.