Kooiladder: van cruciaal belang voor de veiligheid

Kooiladders zijn enorm belangrijk voor bedrijven en de afgelopen jaren om die reden steeds gewilder geworden. Een kooiladder is een ladder die meestal aan de buitenkant van een gebouw of bedrijf is bevestigd en een veilige escape biedt in geval van calamiteiten, zoals een bedrijfsbrand. Veilige ontsnappingsroutes, zoals nooddeuren en ladders, zijn wettelijk verplicht voor bedrijven en overheidsinstanties. Maar ook zijn kooiladders ideaal om op een makkelijk manier uw bedrijf binnen te kunnen komen.

Een kooiladder is een goede keuze

Maar waarom is juist een kooiladder een goede keuze? Een nooduitgang is toch afdoende?
Hierover valt wel iets meer te zeggen. Er zijn namelijk meerdere redenen te noemen om uw bedrijfspand, als u dat nog niet heeft gedaan, met een of meer kooiladders uit te rusten:

1. Kooiladders bieden een optimale veiligheid. Omdat ze meestal aan de buitenkant van het gebouw zijn bevestigd (een interne ladder is ook mogelijk natuurlijk), zijn deze ladders zeer veilige ontsnappingsroutes in het onverhoopte geval van een bedrijfsbrand.
2. Omdat de kooiladders goed zichtbaar zijn aan de buitenkant van het gebouw, geven ze uw personeel en eventuele bezoekers – vaak onbewust, maar daarom is het niet minder belangrijk – extra vertrouwen. De aanwezigen zijn niet alleen veilig in uw bedrijf, maar ze voelen zich ook veilig. Dit subjectieve element, een verhoogd veiligheidsgevoel, kan een belangrijke positieve mentale factor zijn voor het welzijnsniveau binnen uw bedrijf.
2. Kooiladders zijn erg multifunctioneel. Ze dienen niet alleen als nooduitgang, maar kunnen ook benut worden om van buitenaf snel toegang te hebben tot uw bedrijf. Met name als het bedrijf groot is, kan een kooiladder veel tijdwinst opleveren. U hoeft niet meer de halve fabriek of het magazijn door te lopen om een bepaalde afdeling te bereiken, maar snijdt uw route eenvoudig af. Ook zijn kooiladders handig voor monteurs en schoonmakers die – al dan niet tijdens reguliere werktijden – uw bedrijf moeten kunnen binnenkomen.
3. De keuze voor kooiladders is altijd een duurzame beslissing. Kooiladders zijn gemaakt van staal of aluminium en gaan daarom enorm lang mee. Tevens is dit materiaal altijd recyclebaar en dus minder schadelijk voor het milieu!
4. Als u over een of meer kooiladders beschikt, weet u zeker dat uw bedrijf altijd volledig voldoet aan de wettelijke eisen en verplichtingen die de overheid heeft opgesteld als het gaat om bedrijfsveiligheid.

Bekijk online ruim aanbod aan voordelige kooiladders

Kijk nu snel op de website van dé kooiladderspecialist van Nederland. Bekijk het ruime aanbod aan tal van soorten, maten en modellen kooiladders. Of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan. Natuurlijk kunt u ook meteen, voordelig en tegen snelle levering, uw favoriete kooiladder bestellen.