De ideale plek voor je kinderen, maar ook voor de volwassenen om bijvoorbeeld even tot rust te komen of weer een gezellig avondje met je vrienden of vriendinnen is toch echt wel een tuinhuis. Dit is de plek waar 7 dagen per week je kinderen zullen ‘chillen’ met hun vrienden en er dus vaak zitten. Daarom wil je dus ook een perfecte tuinhuis bouwen om zo geen onverwachte dingen tegen te komen. Daarbij willen we je graag een aantal handigheidjes meegeven zodat dit de ‘place to be’ word voor jullie gezin.

Fundering

Voordat je begint met nadenken over allerlei zaken rondom je tuinhuis zal je eerst een goede fundering moeten aanleggen. Het is namelijk niet prettig als je tuinhuis al na een paar wegzakt. Geef dus ook alles zijn tijd en ga niet gehaast te werk, laat zo bijvoorbeeld het beton dagen lang harden. Uiteindelijk zal je na het lange wachten meer plezier hebben van je tuinhuis.

De basis

De basis van een tuinhuis is een frame van hout waar je de wanden en het dak tegenaan gaat vastzetten. Het frame is gemakkelijk in elkaar te zetten, het enige wat je nodig hebt is genoeg hout. Bedenk in deze fase uiteraard wel waar je de deur en ramen wilt hebben voordat je zomaar begint.

Het dak

De fundering ligt, de muren staan stevig, nu het dak nog. Allereerst zijn er verschillende daken voor een tuinhuis, zo hebje platte daken, groene daken maar ook daken met een punt.

Dakbedekking

Wanneer het om dakbedekking gaat is de keuze groot, zo kun je dus kiezen voor een dakbedekking waar je licht door heen wil laten komen maar ook een dakbedekking war helemaal geen licht doorheen komt.

Interieur

Wanneer je deze stappen allemaal hebt voltooid en je tuinhuis staat helemaal kun je dus gaan nadenken over het interieur. Wat ga je er allemaal in kwijt kunnen en wat wil je er allemaal in kwijt? Een tuinhuis is meestal niet zo gigantisch groot, denk dus bij het plaatsen van meubels etc. aan de grootte en plaats niet zomaar iets heel groots waardoor je daarna geen ruimte meer over hebt. Ook hebben de tuinhuis vaak een schuin dak, dit betekent dat je dus moet gaan opletten met bijvoorbeeld telvisies ophangen, schilderijen ophangen of bijvoorbeeld een kast neer te zetten. neem dus je tijd om dit goed te onderzoeken. Kijk bijvoorbeeld op ikea.nl voor een beugel voor de televisie of wil je je schilderij ophangen bij schuin dak, ga dan goed na welke systemen je hebt om dit neer te hangen.