Een krachtige tafelzaag is natuurlijk geen overbodige luxe voor een echte vakman. Denk maar eens aan de Metabo TS 254, welke over meerdere functionaliteiten beschikt. Hierdoor wordt deze tafelcirkelzaag ook wel gezien als een complete zaagmachine. Met deze machine is verstek-, diepte- en langszagen allemaal mogelijk. Ook beschikt de TS 254 over een onderstel met wielen. Hierdoor kun je deze zaagtafel eenvoudig verplaatsen, wat bij andere zaagmachines meestal een groot probleem is. Dus mocht je ergen anders willen klussen, dan kun je de machine gewoon eenvoudig meenemen.

In deze blog geven we meer informatie over de functies van deze machines als zowel de voor- en nadelen. Hierdoor krijg je een goed beeld van deze machine, zodat je deze misschien zelf ook wel wilt aanschaffen.

Functies Metabo TS 254

Zoals al duidelijk werd beschikt deze zaagtafel over meerdere functionaliteiten. Zo beschikt deze machine bijvoorbeeld over een vermogen van 2000 Watt, waardoor deze erg krachtig in gebruik is. Hierdoor is het voor deze machine erg eenvoudig om de wat dikkere materialen zonder moeite doormidden te zagen. Een hoger vermogen betekent immers dat de machine niet snel overbelast raakt. Mocht dit toch voorkomen, door bijvoorbeeld een te grote balk, dan blokkeert de motor en geeft de machine een geluid af. Hiermee wordt voorkomen dat de machine onnodige beschadigingen oploopt.

Het zaagblad van de Metabo TS 254 heeft een diameter van wel 254 mm. Bij een hoek van 45 graden kan deze machine dan ook een zaagdiepte bereiken van wel 45 mm. Bij 90 graden is dit 87 mm. Daarnaast beschikt deze zaagtafelmachine over een stofafzuiging. In dit geval is deze afzuiging te bevestigen op een externe stofzuiger, waardoor snel en eenvoudig het meeste zaagsel en –stof wordt afgevoerd. Ook is de TS 254 uitgerust met een onderstel, welke standaard met deze machine wordt meegeleverd.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Het gaat om een krachtige machine met meerdere functionaliteiten. Daarnaast is deze machine eenvoudig in gebruik, beschikt deze over een parallel- en verstekgeleider en heeft deze opbergmogelijkheden. Dit betekent dat je alles eenvoudig in de zaagmachine zelf kunt opbergen, zodat je bijvoorbeeld benodigd gereedschap niet kwijtraakt. Tenslotte is de TS 254 mobiel en dus zonder te veel moeite verplaatsbaar.

Jammer genoeg beschikt deze zaagmachine niet over een lasergeleider en wordt er maar één zaagblad meegeleverd. Ook geven gebruikers aan dat niet al het stof wordt opgevangen. Echter heeft dit ook weer te maken met de stofzuiger, welke wordt gebruikt. Het wordt daarom aangeraden om een bouwstofzuiger, met voldoende vermogen, in te zetten tijdens het zagen.

Meer weten over de Metabo TS 254? Bekijk dan eens het volgende blogbericht voor een uitgebreide beschrijving van deze machine: https://www.cirkelzaagkopen.nl/metabo-ts-254/