wanneer kunnen we weer naar buiten - bouwbasic (1)

In mei leggen alle vogels een ei, maar dat doen ze niet per se omdat de zon zo heerlijk schijnt. Hoewel de temperaturen langzaam stijgen, is er dit jaar nu eenmaal een best wel koude wind en blijven we toch vaak binnen. Maar wat als we je nu vertellen dat terrasoverkappingen hiervoor de oplossing zijn? Zelfs bij slecht weer zit je buiten zonder dat je nat wordt en als de zon schijnt, bieden overkappingen ook nog eens schaduw en verkoeling. Maar terrasoverkappingen hebben nog veel meer voordelen. In dit artikel lees je hoe je jezelf beschermt tegen het kille lenteweer.

Wat zijn de voordelen van een terrasoverkapping?

Terrasoverkappingen bieden verschillende voordelen die je buitenleven nog aangenamer maken. Zo beschermt de overkapping je tegen de regen en biedt die schaduw en verkoeling tijdens zonnige dagen. Met de toevoeging van een vouwwand sluit je de ruimte verder af, zodat je ook bij minder mooi weer onder de veranda kunt zitten.

In weer en wind

Als je op zoek bent naar extra bescherming tegen de wind, raden we aan om een vouwwand aan je nieuwe terrasoverkapping toe te voegen. Met een vouwwand geniet je langer van het buitenleven en ben je beschermd tegen de wind en andere weersomstandigheden. Bovendien zorgt een vouwwand ervoor dat je ook in het najaar buiten kunt zitten. Je laat hem dan dicht, maar in de zomer schuif je hem open. Je vouwwand brengt de zomer dus naar binnen, maar sluit de herfst buiten. 

Is een terrasoverkapping goed voor het milieu?

Een terrasoverkapping is al een fantastische manier om het hele jaar door van je terras te genieten, maar wist je dat er nog meer mogelijkheden zijn om je buitenruimte naar een hoger niveau te tillen? Danenberg Shop biedt bijvoorbeeld de Solar Veranda, een veranda die niet alleen beschermt tegen regen en wind, maar op zonnige dagen ook nog eens groene energie opwekt. Alle energie die je niet zelf gebruikt, sluis je terug naar het elektriciteitsnet. Zo verlaag je met je overkapping je energierekening. Wil je je terrasoverkapping nog verder uitbreiden? Dan is het ook mogelijk om een vouwwand te bestellen, waardoor je de ruimte nog beter kunt afsluiten en langer kunt genieten van het buitenleven.

Of je nu een standaard terrasoverkapping met een vouwwand combineert of voor een Solar Veranda gaat, je geniet hoe dan ook langer van je tuin als je kiest voor de producten van Danenberg Shop!