Het leggen van kunstgras in de tuin, op sportvelden, balkons of in indoor ruimtes zoals indoor tennisbanen, is al jarenlang een hype in Nederland. Er is kritiek op kunstgras, als zou dit schadelijk zijn voor de gezondheid, maar uit onderzoeken is dit niet gebleken. Sterker nog, kunstgrasvelden hebben een hele rij interessante voordelen voor zowel particulieren als bedrijven. Wat hiervan de belangrijkste zijn, lees je in dit blog.

Je spaart veel tijd uit vanwege het beperkte onderhoud

Een van de aantrekkelijkste aspecten van nepgras, is de grote tijdsbesparing die ervaart vanwege het summiere onderhoud dart kunstgras nodig heeft. Natuurlijk gras moet regelmatig gemaaid, besproeid en bemest worden om in optimale staat te blijven. Bij kunstgras ligt dit anders, letterlijk en figuurlijk. Deze grasmat hoef je maar één keer te leggen, waarna je feitelijk voor lange tijd klaar bent. Daarna heb je qua onderhoud weinig meer te doen en kun je uitgaan van een grasmat die tot wel 25 jaar probleemloos meegaat.

Een veilige keuze, ook voor kinderen

Kunstgrasmatten zijn veilig in het gebruik. Als je op een kunstgrasmat onderuit gaat, is er niks aan de hand. Je kunt jouw kinderen en hun vriendjes of vriendinnetjes er gerust op laten spelen!

Eenvoudig zelf te leggen

Een groot pluspunt van kunstgras is dat je deze voordelig online kunt bestellen en vervolgens zelf kunt uitrollen en leggen. Hierbij is het belangrijk dat de ondergrond sterk genoeg is en waterpas. Zo voorkom je verzakking van het materiaal. Zorg ook, naast een sterke basis, dat de grasmat goed vastgezet wordt in de ondergrond.

Gras dat altijd mooi blijft

Een van de nadelen van natuurlijk gras is dat dit gras moeite heeft met extreme weersomstandigheden, Vorst, felle zon, en regenval veroorzaken snel kale plekken of een bruin gekleurd gras. Met kunstgras ben je voorgoed van lelijke grasmatten af: jouw gazon is namelijk het hele jaar door mooi strak en groen! Kunstgras is namelijk bestand tegen uv-stralen en fel zonlicht.

Speeltoestellen en tuinmeubilair kun je het hele jaar laten staan

Ten slotte nog een aardig pluspunt van kunstgrasmatten. Tuinmeubilair, zoals stoelen, een loungeset of een tafeltje, maar ook het speelgoedhuisje van je dochter of het zwembad van je kinderen, kun je er gerust op laten staan zonder dat het gras beschadigd. Dat scheelt natuurlijk een hoop opruimwerk!