Wanneer je als klusser een decoupeerzaagmachine wilt aanschaffen heb je de keuze uit meerdere merken. Deze decoupeerzaagmachine merken verschillen van elkaar als je de eigenschappen met elkaar zou vergelijken. Naast de eigenschappen is natuurlijk ook de prijs als zowel de kwaliteit van de machine anders. Bepaal daarom eerst voor je zelf om welke zaagklussen het precies gaat. Zijn dit professionele zaagklussen of meer voor de doe-het-zelver. Op basis hiervan is het mogelijk om een budget te bepalen, zodat je straks over de juiste decoupeerzaag beschikt.

Decoupeerzaagmachines van het merk Bosch

De machines van het merk Bosch vallen op door hun kleurencombinatie. In de meeste gevallen donkergroen, met zwarte softgrip handvatten en rode instelknoppen. Echter zijn dit de zaagmachines voor doe-het-zelvers. Voor de professionals onder ons heeft het merk Bosch een nieuwe serie op de markt gebracht. Dit zijn de blauwe Bosch decoupeerzagen. Hierdoor is het voor de consument meteen duidelijk welke zaagmachine het meest geschikt is voor de betreffende zaagklussen.

Wanneer je een Bosch decoupeerzaag gaat aanschaffen is het verstandig om met het een en ander rekening te houden. Zo vallen de groene Bosch zaagmachines in de prijscategorie van 50 tot 150 euro. Daarentegen worden de blauwe machines pas vanaf 150 euro aangeboden en loopt dit op tot wel 450 euro. Dit betekent dat je als beginnende klusser het beste eerst voor een groene variant kunt kiezen, voordat je de keuze maakt voor een zaagmachine uit de blauwe serie.

Makita

Naast het merk Bosch is Makita een veel belovend merk. Deze machines zijn eenvoudig te herkennen aan de lichtblauwe kleur en de zwarte softgrip vlakken. In tegenstelling tot Bosch hebben alle machines van Makita deze kleur. Wanneer je kiest voor een Makita decoupeerzaag, dan kies je voor kwaliteit. Deze machines staan bekend om hun lange levensduur. Echter is de prijs in dit geval ook hoger.

De machines van Makita zijn met name interessant voor de langdurige zaagklussen. Mocht je een decoupeer maar voor een beperkte tijd nodig hebben, dan is de keuze voor huren of een budget merk verstandiger. De prijzen, welke Makita hanteert, liggen tussen de 70 en 500 euro.

Naast de bovengenoemde merken kun je ook nog kiezen voor bijvoorbeeld Hitachi, Festool, Skil of Powerplus. Aangezien er diverse merken decoupeerzagen bestaan is het verstandig om eerst te gaan vergelijken, voordat je daadwerkelijk een aankoop gaat doen. Hiermee bespaar je namelijk veel geld en beschik je straks over een zaagmachine, welke voldoet aan je verwachtingen.