Je tuin inrichten kan een flinke klus zijn die ook best wat geld kan kosten. Maar je kunt je tuin ook op een goedkopere manier aanpakken waarbij het resultaat best bevredigend kan zijn. Lees hieronder verder met welke tips je aan de slag kunt.

Goedkopere materialen

Vaak zijn materialen het duurste onderdeel van bakken, meubels en ondergronden. Kies voor een goedkoper materiaal zoals bijvoorbeeld steigerhout om een stoere veranda te maken. Je krijgt een landelijke uitstraling zonder dat je er de hoofdprijs voor moet betalen. Omdat steigerhout een populaire trend is voor diverse toepassingen, kan je er genoeg leuke aanbiedingen van vinden.

Kies voor duurzame planten

Het kan een goed idee zijn om te kijken voor duurzame planten die zowel in de zomer als de winter kunnen overleven. Zo heb je elk jaar opnieuw een plant die lekker bloeit en hoef je niet elk jaar opnieuw nieuwe planten te kopen omdat de oude afsterven door de kou. Je zult misschien met wat hogere aanschafkosten zitten, maar op de langere termijn zal het geld schelen. Zorg daarbij wel voor een gezonde ondergrond voor de planten en kijk hoevaak de plant water nodig heeft.

Tuingereedschap lenen of huren

Koop niet meteen de nieuwste tuingereedschap. Kijk eens om je heen of je niet iemand kent waar je het gereedschap van kunt lenen. Wellicht van je buren, vrienden of familie. Zeer waarschijnlijk ga je het gereedschap toch niet erg vaak gebruiken, dus dan kan je het beste creatief zijn. Ook kan je tegenwoordig met gemak gereedschap huren bij de bouw- of tuincentrum voor enkele tientjes per dag.

Wacht op aanbiedingen

Ben je van plan om spullen te kopen voor de tuin? Wacht dan eerst tot je leuke aanbiedingen ziet. Zo kan je goedkope tuinmeubels vinden, maar ook gereedschap, planten en ga zo maar verder. Let goed op de aanbiedingen per seizoen en abonneer je op nieuwsbrieven en folders.

Leuke accessoires

Om je tuin leuk aan te kleden kan je ook kijken naar accessoires. Tegenwoordig zijn er diverse stoere accessoires te vinden die je in je tuin kunt plaatsen. Ook is er tweedehands veel te vinden voor een leuke prijs. Zoek dus goed!