Maatwerk is zeker en vast populair tegenwoordig – vooral als het gaat om meubilair! Kiezen voor op maat gemaakte kasten is bijvoorbeeld een goed idee als je je woonstijl helemaal persoonlijk en tot in de details wil afwerken. Zeker als je vertrouwt op een speciaalzaak is dat het geval.

Niettemin is het altijd goed als je een duidelijk overzicht hebt op zowel de voordelen als de nadelen van een op maat gemaakte kast. Enkel zo kan je een goede afweging maken en weet je precies welke keuze je moet maken!

Wat zijn op maat gemaakte kasten?

Een op maat gemaakte kast is kortweg een kast die specifiek op jouw woning of situatie wordt gebouwd. Hierbij houdt men rekening met verscheidene factoren waaronder beschikbare ruimte, het gewenste eindresultaat qua stijl, gebruikte materialen, budget,…

Wat zijn nu enkele voordelen en nadelen van dergelijk maatwerk? Een overzicht:

1. De voordelen

– Kasten op maat passen perfect bij je woning. Juist doordat je zelf kan kiezen welke materialen worden gebruikt, hoe groot de kast moet zijn en waar je hem installeert, kan je de ruimte helemaal op je persoonlijke woning en voorkeur afstemmen.

– Kasten op maat zijn kwalitatief. Een professional gaat zorgvuldig en deskundig te werk bij het bouwen van maatkasten en dat garandeert dan weer dat je kwaliteit en duurzaamheid krijgt.

– Kasten op maat zijn gemakkelijker te plaatsen. Daarbij kan je bij een kast op maat gemakkelijker rekening houden met vervelende hoekjes in de ruimte of andere obstakels. De kast wordt immers op die manier gebouwd dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte!

2. De nadelen

– Maatwerk is iets duurder. Het is een feit dat kasten op maat iets duurder zijn dan pakweg standaard kasten. Op zich is dat niet bepaald interessant maar als je weet dat je er kwaliteit voor terugkrijgt, wordt dat nadeel toch wel een beetje goedgemaakt.

– Kasten op maat vragen meer werk. Daarbij zal je voor een op maat gemaakte kast wat meer geduld moeten hebben, aangezien de kast natuurlijk op basis van jouw specifieke verwachtingen wordt gebouwd.

De voordelen van maatwerk reiken duidelijk verder dan de nadelen. Vooral als je gaat voor kwaliteit, zoals industriele kasten van www.kokenenwonen.nl, kan je zeker zijn van een goede aankoop!