Je zomer vieren met een zelfgemaakte vlonder!

Nu het eindelijk zomer wordt, kunnen we vanaf nu wat meer gaan genieten van het warme weer. Hoe kunnen we dit beter doen dan met een zelfgemaakte vlonder in je tuin? Zelf een vlonder maken geeft je niet alleen een gevoel van voldoening omdat je dit zelf gedaan hebt, anderzijds is het ook een manier om even je even al je zorgen te vergeten en kan je op deze manier genieten van de zwoele zomeravonden op je eigen vlonder. Dit samen met een lekker drankje bij, beter kan het toch niet?

Waarop letten bij zelf een vlonder maken?

Je kan je eigen vlonder zelf leggen, maar dit is niet voor iedereen zo evident. Daar horen dus enkele tips bij. Een houten terras vlonder is een perfect idee voor veel mensen. Het past bij veel types van woningen. Maar waar kan je overal rekening mee houden? Bij een houten buiten vlonder is het onder andere belangrijk om vooraf te bedenken hoe geoot je deze wilt. Belangrijk hierbij is na te gaan voor hoeveel personen deze zal dienen. Een houten vlonder voor 2 personen zal minder materiaal en minder plaats in beslag nemen dan een voor 4 personen of meer.

Anderzijds kan je ook nadenken hoeveel tijd je er wenst aan te besteden. Wens je dit echt helemaal alleen te doen dan zal je meer tijd nodig hebben dan wanneer je dit samen met iemand anders doet. Hou hier zeker ook rekening mee, zeker wanneer je je houten buiten vlonder zeer snel wenst.

Het kan helpen dat je eerst schetsen maakt van wat je wenst te maken, zo weet he makkelijker wat haalbaar is en wat je wenst te bereiken.

Wanneer je effectief aan de slag gaat, denk dan ook aan je eigen veiligheid! Draag dus werkschoenen en werkhandschoenen. Zo vermijd je ongelukken met splinters en dergelijke.

Zorg dat voor je begint te werken, je materiaal ook allemaal klaarligt. Zo hoef je hier niet meer naar te zoeken op het moment.

Wanneer je niet veel verstand hebt van zelf een houten terras vlonder te maken, neem er dan een filmpje van op Youtube bij. Hier kan je praktische tips opdoen.

Wanneer je rekening houdt met deze tips, dan komt het vast wel goed met je vlonder te bouwen. Dan is het enkel nog maar genieten hiervan!