Je gaat je badkamer renoveren en wilt graag een moderne badkamer: maar hoe realiseer je dat? Moderne badkamers ogen clean en hebben een strakke uitstraling. Er slingert niets rond en voor alles is een plek: een opgeruimde minimalistische badkamer die eenvoudig is te onderhouden. We geven je 7 tips voor een moderne badkamer.

1. Moderne tegelvloeren voor je badkamer

In een moderne badkamer kun je voor veel verschillende vloeren kiezen. Bijvoorbeeld voor laminaat, maar ook voor keramische tegels. Ga voor een groot formaat en laat de voegen vullen in een kleur die aansluit bij de kleur van de tegels zelf. Dit zorgt voor een ruim gevoel. De tegelvloer is een van die dingen in je nieuwe badkamer waar je uitstekend op kunt besparen. Zo koop je deze voordelig bij Sanitairwinkel Megadump Tiel en houd je meer budget over voor moderne accessoires.

2. Afgestemde belijning en kleur creëert rust

Gebruik je dezelfde kleur op de muren als op de vloeren, dan geeft dit een weids gevoel. De ruimte lijkt zo groter en lager. Tegels zorgen voor een minimalistische look wat uitstekend bij een moderne badkamer past. Om dit effect te versterken, laat je de belijning van de tegels evenredig aan die van je badkamermeubels lopen. Zijn je tegels rechthoekig, leg ze dan met de lange kant langs je badkamermeubel. Zo zorg je voor orde en rust.

3. Laat badkamermeubels op maat maken

Om ervoor te zorgen dat het strakke geheel van je moderne badkamer niet onderbroken wordt en lege hoekjes te voorkomen, laat je jouw badkamermeubel op maat maken. Hierdoor benut je de ruimte optimaal en sluit het materiaal helemaal aan op het materiaal van je badkamer. Een voorbeeld hiervan is het badkamermeubel in betonlook in tip 6.

4. Een strakke inloopdouche

Een inloopdouche onderbreekt je vloeroppervlak niet en zorgt voor een ruimer gevoel in je badkamer. Ook door de glazen wand en de strakke vormgeving past dit perfect in het moderne interieur van je nieuwe badkamer. Zo’n douche die zorgt voor extra ruimtegevoel is er in allerlei afmetingen en afwerkingen.

5. Het vrijstaand bad staat centraal

Een badkamer met strakke meubels en vloeren krijgt karakter door een centraal element. Een vrijstaand bad leent zich daar goed voor. Doordat je dit type bad overal in de ruimte kunt plaatsen, kun je hiermee alle kanten op. Daarnaast loopt de strakke vloer gewoon door onder je bad. Werk je ligbad af met mooie moderne kranen.

6. Stoer en modern: de betonlook

De uitstraling van robuust beton past uitermate goed bij jouw moderne badkamer. Zo kun je de wanden en vloeren van je badkamer van stucwerk met cement voorzien, waardoor ze die typische betonlook krijgen. Daarnaast zijn er tegels verkrijgbaar in deze stoere look: zowel keramische tegels voor vloeren en wanden als tegels op cementbasis. De vloeren en bijvoorbeeld het blad van je badkamermeubel kun je ook voorzien van gepolierd beton. Hierbij wordt beton glad gepolijst en voorzien van afwerkingslaag.

7. Voeg een regendouche toe voor extra luxe

Een regendouche is heel eenvoudig te installeren en geeft je moderne badkamer een luxe touch. Deze douche kwam je eerder misschien al tegen in hotels en geeft je het gevoel alsof je onder een zachte regenbui staat. Een regendouche verbruikt meer water dan een gewone douche. Dit extra verbruik kun je bijvoorbeeld compenseren met de aanschaf van een duurzame wasmachine. Zo gun je jezelf de luxe van een heerlijke douche en ben je toch milieubewust bezig.