Het is een hedendaagse trend dat we graag de barbecue aansteken in de zomer. Vooral bij het inrichten van een tuin wordt daar rekening mee gehouden. De mannen, maar ook vrouwen willen, als ze thuiskomen van het werk, genieten in de tuin. Daarvoor houden ze met het inrichten van een tuin er rekening mee met dat wat ze belangrijk vinden. De meeste willen tegenwoordig een mooie maar onderhoudsvrije tuin. Ze willen niet als ze van het werk thuiskomen in de tuin werken maar ervan genieten. Daarom wordt er vaak een overdekte loungehoek geplaatst. Zo’n overdekte lounge hoek wordt dan voorzien van een lounge uitrusting met een fijne bank en stoelen. Wanneer er gekozen wordt voor een vuurtafel kan daar een kachel in worden opgenomen. De kachel straalt naar alle zijden warmte uit, waardoor je ’s avonds nog lang kunt genieten bij een hapje en een drankje. Indien er alle spullen voor worden aangeschaft, kun je in zo’n kachel ook barbecueën. Vaak wordt er nog een bar ingebouwd. Dat vinden vooral mannen aantrekkelijk.

Een barbecue van beton

Het zijn vooral de mannen die graag een betonnen barbecue in de tuin willen hebben. Nu heeft een dergelijke barbecue voordelen maar ook nadelen. Een van de nadelen is dat hij niet te verplaatsen is. Een belangrijk voordeel is wel dat spelende kinderen of huisdieren geen gevaar kunnen oplopen door de barbecue om te lopen. Ook de bouw van een betonnen barbecue geeft de tuin een mooi aanzicht. De kleur van een betonnen barbecue kun je zelf aanpassen. Vooral de mannen willen vaak graag barbecueën. Het zijn ook vaak de mannen die het vlees bereiden met een biertje in de hand. Dat vinden mannen gezellig. Je kunt een barbecue op gas nemen, maar ook een door te verwarmen met houtskool. Je moet er wel voor zorgen dat je, om fijn te kunnen barbecueën, alle benodigdheden bij de hand hebt.Je hebt een goed rooster nodig, borstel,tangen, handschoenen, brikettenstarter, gewone griltang en visgriltang. Er zijn nog meer producten verkrijgbaar maar dit zijn wel de belangrijkste. Op een betonnen barbecue heb je vaak voldoende plaats voor de schalen.

Het is een fijne manier om de avonden met vrienden en kennissen door te brengen. Het wordt tegenwoordig veelvuldig gedaan. Wanneer je daarbij dan ook nog een buitenbar hebt, en een koelkastje om de drank en het vlees te bewaren, zal je niets meer te kort komen. Het genieten van je tuin is wat voorop staat bij de moderne jeugd. Ze willen er dus niet in werken, maar om het fleurig te houden, worden er wel bloempotten geplaatst.