Wilt u flink besparen op energiekosten? Kijkt u dan eens naar uw verlichting! U zult verbaasd zijn hoeveel verandering het toevoegen van LED verlichting teweeg zal brengen. Hieronder vindt u enkele redenen waarom.

Een zeer hoog rendement

Met LED lampen zorgt u ervoor dat de energie tot maar liefst 90% wordt omgezet in verlichting. Dat is zeer veel. Zeker als u kijkt naar traditionele halogeen verlichting, daar is het rendement slechts 15 tot 20%. Het zal u dan ook niet verbazen dat het vermogen van de LED lampen slechts enkele watt is, terwijl dit bij de gemiddelde halogeenlamp al ruim 50 watt is! Wanneer u vele oude lampen vervangt voor een LED variant, kan de winst dus flink oplopen! Ook voor de traditionele zuinige TL balk vindt u een mooie upgrade: LED TL verlichting zorgt voor een ruime besparing met net zoveel effectief licht en een hogere duurzaamheid.

Zeer veilige verlichting

Omdat maar een klein gedeelte van de energie wordt omgezet in warmte, heeft u naast zuinige, ook veilige verlichting in huis. U hoeft niet bang te zijn dat wellicht uw kinderen of kleinkinderen een lamp aanraken en zodoende vingers verbranden. Zo kunt u ook verlichting in de buurt van diverse stoffen (bijvoorbeeld gordijnen) laten.

Vele jaren plezier

LED verlichting gaat een stuk langer mee in gebruik. Hierbij kunt u denken aan 50.000 branduren. Dat is 4 tot 5 maal zoveel als een traditionele halogeenlamp. Zo hoeft u niet vaak de lampen te vervangen, wat op de lange termijn ook voordelig voor u is. U betaalt tenslotte minder aanschafkosten voor vervanging.

Direct licht

Waar vele spaarlampen minstens een minuut moeten werken om tot 100% verlichting te kunnen komen, heeft LED verlichting slechts 1 seconde nodig. Dit is uiteraard een flink voordeel voor gebruik in bijvoorbeeld een badkamer of toilet waar u uiteraard niet wilt wachten tot u voldoende licht heeft.