Wanneer je een rondvraag zou doen onder vrienden en familie is de kans groot dat het merendeel van hen ja zal antwoorden op de vraag of ze dubbel glas in huis hebben. Niet vreemd, gezien de vele voordelen die dubbel glas biedt. Tegenwoordig is het zelfs zo dat het merendeel van de nieuwbouwwoningen standaard wordt opgeleverd met dubbel glas. Heb jij nog enkel glas in je huis? In deze blog lichten wij de belangrijkste redenen toe waarom je vandaag nog zou moeten kiezen voor dubbel glas!

Dubbel glas = energie besparen = goed voor je portemonnee

Zegt de term duurzaamheid jou niet zoveel? Vind je het maar overdreven dat de hele wereld opeens een mening lijkt te hebben over wat verantwoord leven inhoudt? Begrijpen we best. Dat dubbel glas duurzaam is, zegt jou wellicht niet zoveel, maar wist je dat dubbel glas je ook kan helpen om geld te besparen? Kijk, now we’re talking… Doordat dubbel glas erg goed isoleert, blijft warmte in de winter beter binnen. Daardoor zul je zien dat je minder hoeft te stoken, wat zich natuurlijk vertaalt in een lagere energierekening. Gemiddeld kun je met de overstap naar dubbel glas tot wel 420 euro per jaar besparen! Als je gewend bent aan enkel glas, zul je bovendien merken dat de overstap naar dubbel glas je een stuk meer comfort in huis zal opleveren. Gure wind, een vochtige tocht… Nope, allemaal verleden tijd.

Dubbel glas om geluid van buitenaf te dempen

Een andere fijne functie van dubbel glas, is dat het geluid uitstekend buiten houdt. Met name wanneer je in een drukke buurt woont waar het tot ‘s avonds laat erg rumoerig is, kan dubbel glas een verademing zijn. Je schreeuwende buurmeisje, de overenthousiaste hond van hiernaast en de harde muziek van die bar aan de overkant? Jij ligt er niet wakker van.

Zonwering

Waar dubbel glas ook erg goed voor kan dienen, is het buitenhouden van de zon. Dubbel glas kan worden uitgerust met een speciale zonwerende coating. Hoe dat precies zit? Als je wilt dat jouw dubbel glas tegelijkertijd dient als zonwering, kan er een speciale zonwerende coating op de glasbladen worden aangebracht. Hierdoor zal de ‘’zontoetredingsfactor’’ (ZTA) omlaag gaan, wat betekent dat jij minder last hebt van vervelende zonnestralen die je huis binnendringen.

Mede mogelijk gemaakt door Glaszetter Zwolle