Of u nu op zoek bent naar vuren voor binnen of voor buiten, bij HOUTvakman.nl is de kans groot dat u slaagt! Met een divers assortiment vuren, waaronder balken, planken en latten, zowel geïmpregneerd als onbehandeld en prachtige rabatdelen, zowel halfhouts als zwart Zweeds rabat, bieden wij een gericht assortiment. Vuren is met stip de meest gebruikte houtsoort in Nederland en België, vandaar dat wij hier u graag wat meer over vertellen!

Vurenhout, een korte toelichting.

Vuren is een algemene noemer voor hout van de fijnspar (Picea Abies) en wordt vooral in de bouw heel veel gebruikt. Een van de belangrijkste redenen voor de populariteit van vuren is het feit dat deze houtsoort erg goed te bewerken is, zowel met de hand als machinaal en tevens goed af te werken is, denk hierbij aan impregneren, lakken, beitsen en verven van het hout. Daarnaast is de prijs ook een belangrijke reden van de populariteit. Vurenhout is namelijk prijstechnisch gezien erg voordelig. De kleur van vurenhout is een lichte witgele tint met en daarnaast heeft vurenhout zachte en grove tekeningen. En binnen de categorie tuinhout is geïmpregneerd vurenhout erg populair. Met de welbekende groengrijze tint wordt er in menig tuin gebruik gemaakt van vurenhout, of het nou voor een schutting, een poort, gevelbekleding of een tuinhuisje is.

Een gerichte collectie bij HOUTvakman.nl.

Vuren balken en vuren planken voordelig online, in de meest gebruikte afmetingen uiteraard. Wij begrijpen de behoefte van de moderne doe-het-zelver en zorgen er dan ook voor dat u veel keuze heeft op het gebied van lengte. Zo kunt u na levering direct aan de slag. Of u nu op zoek bent naar topkwaliteit steigerplanken voor een scherpe prijs, onbehandeld vuren voor binnen of geïmpregneerde planken voor buiten, wij hebben het allemaal. En ook vuren balken bij HOUTvakman.nl zijn zowel onbehandeld als geïmpregneerd in een groot aantal afmetingen direct online te bestellen. Ditzelfde geldt voor onze vuren latten uiteraard!

Wat uw wensen ook zijn op het gebied van vurenhout, met ons ruime assortiment is de kans groot dat u slaagt en daarnaast bent u bij ons verzekerd van de beste prijs en een snelle levering! En ook niet onbelangrijk, wij leveren alleen hoogwaardig vurenhout (C24) met keurmerk, zo bent u zeker van een goede kwaliteit hout afkomstig uit goed beheerde bossen, wel zo fijn!